In 15 weken je SVH Branche erkende diploma Gastronomie? Ben je werkzaam in een restaurant of horeca zaak? Wil je graag meer weten welke factoren smaak en smaakbeleving hebben op gerecht en drank. In deze opleiding leer je de effecten van smaak en smaakbeleving te beschrijven. Rekening houdend met o.a: receptuur, samenstelling van gerechten, bewerkingstechnieken, bereidingstechnieken, garing, temperatuur van het gerecht/drank en uiteraard de presentatie.

Wat is de SVH Gastronomie Opleiding?
Tijdens de opleiding leer je de plaats te bepalen in de ‘smaakkubus’ / indeling binnen de 8 smaakprofielen van gerechten en wijnen, rekening houdend met verschillende aspecten van het gerecht en drank.  Je kunt van dranken en gerechten het smaakprofiel vaststellen o.b.v. (universele) smaakfactoren.

De lessen starten op 15 februari 2020 in Amsterdam op Zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur. Het programma is veelzijdig en uitdagend en wordt verzorgd door inspirerende docenten, waaronder SVH meesterkok Robert Kranenborg, hoofdredacteur van het magazine Culinaire Saisonnier Edwin Loos en top sommelier Jan-Willem van der Hek Kortom: je wilt geen dag missen!

Digitale Classroom
Naast het E-Learning programma introduceren wij de Digitale Classroom. Met deze nieuwe feature maken wij het mogelijk om LIVE online lessen te volgen over de meest uiteenlopende onderwerpen zoals het maken van opdrachten, casussen, proeverijen en toetsen.  Je kunt online discussiëren met studiegenoten op hetzelfde niveau.

Toelatingseisen: Als je de opleiding met een examen wilt afronden dan moet je in het bezit zijn van een diploma niveau 3. Als bewijs hiervoor geldt o.a. SVH wijn 3 diploma of soortgelijk, MBO diploma, diploma zelfstandig werkend kok of gastheer/ -vrouw. Als je geen examen wilt doen, dan is een goede motivatie voldoende.

SVH EXAMEN
Als het gehele programma doorlopen is, kan het traject afgesloten worden met een officieel examen. Het examen wordt afgenomen door het SVH, waarna je een officieel branche erkend diploma SVH Gastronomie behaald. Het hoogst haalbare diploma! 

Meer informatie en/of aanmelden?