Vinoloog is een beschermde titel met een officieel erkend diploma. Sommelier is een functie in een restaurant. De sommelier maakt de wijnkaart, doet de inkopen en adviseert de gasten. Een sommelier kan uiteraard opgeleid zijn tot vinoloog, maar dat hoeft niet.

Wil je ook vinoloog worden?
Het is een officiële opleiding waar je leert blind te proeven en wijnen te herkennen doordat je alles leert over druivenrassen, klimaatzones, grondsoorten en het maakproces van wijn. Je hebt verschillende mogelijkheden om een vinoloog opleiding te volgen.

Je moet kunnen aantonen dat je een goede basisopleiding (niveau 3) met succes hebben afgerond. Als bewijs daarvan worden o.a. beschouwd: SVH Wijn niveau 3, alle andere vooropleidingen met erkende examens die voldoen aan het het kennis niveau, SWEN niveau 3, WSET level 3 (Advanced), SDEN 3 en MBO ROC en/of hotelschool met erkend diploma. Klik hier voor meer informatie over een goede basisopleiding.

SVH Vinoloog een erkende titel
Voor het examens van SVH gelden theoretische en proefkundige kaders. Voor de SVH-examens geldt een plus, op inhoud en praktische toepasbaarheid.

Het examen SVH Vinoloog bestaat uit drie onderdelen:
Examen SVH Vinoloog, Theorie A.
Examen SVH Vinoloog, Theorie B.
Examen SVH Vinoloog, Organoleptisch examen.

De extra inhoud heeft betrekking op alles wat een medewerker in de horeca moet weten binnen bepaalde functies om een goed advies aan de gast te kunnen geven maar ook de hobbyist thuis, die meer wil weten van wijn en spijs.

Wil je meer weten?
WTOL Academy® biedt verschillende mogelijkheden om je aan te melden voor de Vinologen opleiding. Wil je uitsluitend het examen doen of een zelfstudie met 4 opleiding dagdelen naar keuze, wil je de volledige opleiding volgen? Comfort en flexibiliteit daar staan wij voor! De keuze is aan jou!

Volledige opleiding volgen in Den Haag start 1 september 2018

Volledige opleiding volgen in Houten start 8 september 2018