Hoe kun je het STAP-Budget aanvragen? 

STAP-Budget: Onbeperkt leren op de kosten van de overheid! 

Iedere Nederlander kan vanaf 1 maart 2022 een STAP-budget van maximaal € 1.000 euro aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Je kunt deze subsidie gebruiken voor een sterkere positie op de arbeidsmarkt. De subsidie heet STAP. Dit staat voor Stimulering ArbeidsmarktPositie.

WTOL-ACADEMY heeft die erkenning
Een scholingsactiviteit kan pas in het STAP-scholingsregister worden geregistreerd, als de opleider of EVC-aanbieder is opgenomen in het register. Hiervoor heeft de opleider een erkenning nodig.

Per 15 april 2022 kun je bij ons terecht voor het STAP-budget
De regeling voor branche-erkende opleiders, zoals onze horeca opleidingen, gaat in per 15 april 2022. Het STAP-scholingsportal zal dan opengaan voor cursisten. Vanaf 1 mei kun je dus starten met opleidingen.

Hoe vraag je jouw STAP-Budget aan? 

Stap 1: Je oriënteert je op een opleiding die je graag wil volgen. Dit kun je doen onder het kopje aanbod op onze website. 

Stap 2: Je meldt je aan voor de betreffende opleiding die je graag wilt volgen op STAP-Budget Je ontvangt na aanmelding het STAP-aanmeldingsbewijs. 

Stap 3: Je logt in met DigiD op de applicatie STAP-budget en start de aanvraag. Daar moet hij het STAP-aanmeldingsbewijs (PDF) ge-upload worden. 

Stap 4: Je selecteert de scholingsactiviteit (jouw gekozen opleiding) uit het STAP-scholingsregister. Hiervoor krijgt hij een aantal zoekfilters aangeboden om de juiste keuze te maken.

Stap 5: Na ca 4 weken ontvang je een beslissing c.q. bevestiging van jouw aanvraag voor van de door jou gekozen opleiding. Lees ook goed onze algemene voorwaarden hierover. 

Stap 6: die is er niet! Veel plezier met je opleiding! 

Mochten je nog vragen hebben neem dan contact met ons op!