Tijdens mijn actieve sportperiode als tennisser/trainer had ik een dubbel gevoel bij het nuttigen van alcohol en er een gezonde levensstijl er op na te houden.

Ik vergeleek het vaak met een auto, wanneer je er verkeerde benzine in stopt…
Ik had hele alcoholvrije periodes, maar kon soms ook los gaan. Ik merkte op een gegeven moment dat ik, bij het nuttigen van enkele glazen alcohol na een wedstrijd, minder blessures kreeg. Matig drinken helpt te ontspannen en vermindert angst. (bijvoorbeeld om een aantrekkelijk dame aan te spreken) Tevens vergroot het de creativiteit en het zelfvertrouwen. Ik merkte trouwens ook dat te veel drinken juist averechts werkt op herstel, prestaties, creativiteit en dat zelfvertrouwen doorsloeg naar overmoed…

Het dubbele gevoel dat ik tijdens mijn actieve tennis periode had heeft plaats gemaakt voor nieuwsgierigheid. Past wijn in een gezonde levensstijl? Vanwege mijn huidige werk, horeca wijntrainer, ik noem het zelf “vintertainer” en initiatiefnemer en eigenaar van Wijntraining Online® en de WTOL Academy®, kom ik dagelijks met wijnen in aanraking. Verder maak ik jaarlijks nog enkele wijnreizen naar wijnproducenten in bekende en minder bekende wijnlanden, ook hier komt er wel eens een flesje wijn bij kijken. De meeste wijnen snuffel ik aan, laat ik door de mond rollen, slurp ik wat lucht bij en spuug ik weer uit. Vervolgens maak ik een proefnotitie, al moet ik eerlijk bekennen dat ik ook wel eens wat doorslik…Sporten doe ik nog geregeld, fietsen, zwemmen en iedere ochtend stretch oefeningen afgeleid van Yoga, Pilates en Tai Chi.
Meer weten over wijn en gezondheid? Download dan ons GRATIS E-Boek 365 dagen wijn

In de onderstaande video worden een aantal de yoga-oefeningen uitgevoerd met behulp van een wijnfles en wordt het nuttige met het aangename verenigd.