Wijn en Frankrijk zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Je komt werkelijk overal in Frankrijk wijngaarden tegen. Maar heb je wel eens gedacht aan wijn uit eigen land? of onze oosterburen? Het zal je ook niet verbazen dat er allerlei wijnreizen worden georganiseerd. Onderstaand enkele TIPS voor een mooie actieve wijnreis te voet of zelfs op de fiets!

TIP 1) Fietsen langs de maas in eigenland. 
In Rotterdam?… Neen waar de maas het land inkomt… in Zuid-Limburg! Wijnkenners weten het inmiddels wel, de meest bijzondere wijnen van Nederlandse bodem vinden hun oorsprong in dit heuvelachtige landschap. Aan veel van deze wijngaarden kun je een bezoek brengen. Maak hier kennis met heerlijke wijnen van topkwaliteit en ontdek wijngaarden met een verbluffend uitzicht. Proef het Mediterrane leven, in Zuid-Limburg.

TIP 2) Onze oosterburen de “Pfalz”
Het grootse wijnfeest ter wereld. Experts zijn onze oosterburen als het gaat om eten en drinken. Neem de Duitse wijnen deze behoren tot de beste witte wijnen ter wereld. De 85 km lange Weinstraße gaat van Schweigen-Rechtenbach naar Bockenheim langs dorpen zoals Bad Dürkheim, hier vind je het grootste wijnvat en het grootse wijnfeest ter wereld. De “Wurstmarkt” in Bad Dürkheim wordt elk jaar gedurende het 2e en 3e weekend van september gehouden. In 2016 zijn dit de weekeinden van 9-13 en 16-19 september.

TIP 3)  Spanje Bodegas Gandia in Valencia.
Op 20 – 21 en 22 september 2016 bezoeken wij een bijzonder wijnhuis in Valencia. Speciaal voor onze Online Wijncursisten bieden we deze reis tegen een zeer gereduceerd tarief. Deze wijnreis was afgelopen keer weer een groot succes! Wil je ook mee? Dat kan! Sterker nog je kunt GRATIS mee… Hoe?

Stap 1: Like onze Facebook pagina. https://www.facebook.com/Wijntraining
Stap 2: Pak een glas wijn en maak een foto! (beide mag ook natuurlijk)
Stap 3: Vertel waarom je mee wilt op wijnreis op onze Facebook pagina
Stap 4: die is er niet…

De leukste inzending gaat GRATIS met ons mee in september.
LET OP! er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Je kunt je ook direct aanmelden voor deze reis. Er geldt een gereduceerd tarief: €275,- ipv €750,- Lees hier meer over de wijnreis naar Bodegas Vicente Gandia

De wijnen van Vicente Gandia zijn in Horeca en Vakhandel verkrijgbaar via Oud Reuchlin & Boelen BV