Kan rode wijn bij vis…

Jazeker mits het aan verschillende voorwaarden voldoet.

De rode wijn moet passen bij het gerecht en garnituren , vaak niet al te zwaar zijn en bij voorkeur  licht gekoeld ook prima te drinken zijn.

Vis geserveerd met aardse componenten als bijvoorbeeld champignons, truffel of rode biet kan zich vaak best vinden met een lichte ( gekoelde) rode wijn.

Wijn bijvoorbeeld gemaakt van de pinot noir of gamay ( de druif van de beaujolais ) zijn hier bijvoorbeeld geschikt voor al zijn er meerdere mogelijkheden

Daarnaast past een rode wijn ook vaak goed bij visgerechten met tomaat en / of pikant. Zoals bij ons bijvoorbeeld de zalmfilet met kappertjes en olijven in een pikante tomatensaus.

Waar je rekening mee moet houden zijn de zuren, de rijpheid ,temperatuur , alcohol en natuurlijk het smaakgehalte. het allerbelangrijkste het moet bij elkaar passen.

Wil je meer weten over het combineren van Wijn & Spijs ? Welke factoren bepalen de kwaliteit van wijn? In mijn GRATIS 5-delige video cursus vertel ik er alles over.  De eerste video ontvang je direct na aanmelding!