2e deelnemer 50% korting!
Voor iedere tweede aanmelding van de SVH wijn 2 basis training ontvang je 50% korting. De training/cursus vormt de basiskennis van wijn. Je krijgt toegankelijke en overzichtelijke informatie over de meest belangrijke aspecten van wijn. Je proeft verschillende wijnen, je ontdekt de wijngebieden. Per training/cursus worden ca 15 wijnen geproefd en besproken. Voor het theorie deel wordt gebruikgemaakt van Wijntraining Online. Deze voucher voor toegang van deze online training ontvang je direct na inschrijving! Zo kun je gelijk aan de slag! De training bestaat uit één dag (van 10.00 tot 16.00 uur) Je doet vooral praktische informatie! Voor wie is deze
Wijn Webinar strippenkaart
Wijn proeven… Heerlijk toch?! Maar wat proef ik nou eigenlijk en hoe kan ik het beste proeven? Welke wijn past bij welk gerecht? WTOL Academy | Wijntraining-Online.nl heeft inmiddels een corebusiness opgebouwd. We trainen al jaren online. Geen commerciële verkoop van wijn, vooral leerzaam, gezellig en professioneel! Met een gezonde dosis humor krijg je uitgelegd waar je op kunt letten, kun je die vraag stellen die je altijd al had willen stellen én kun je bovenal heerlijke wijnen proeven. Stel jouw ideale Wijn Webinar strippenkaart samen. Je kunt 5 webinars selecteren naar keuze. Je betaald 75 euro i.p.v. 150 euro. Uiteraard
even voorstellen…
Ik wil je graag voorstellen aan Jacqueline Nijst-Caminada. Wanneer je de SVH Vinoloog opleiding volgt, heb je haar vast al gezien... Jacqueline is een gastvrouw in hart en nieren. Naast jarenlang als gastvrouw in de horeca te hebben gewerkt, een eigen restaurant in het hogere segment in Den Haag samen met haar man Stephan Nijst, heeft ze voornamelijk als intercedente en planner gewerkt bij één van de grootste uitzendorganisaties in de wereld. Jacqueline is een echte duizendpoot. Wanneer je vragen hebt over de verschillende opleidingen kun je bij haar terecht! Zij voorziet je van goed advies en kan putten
Wat is gastronomie eigenlijk?
De liefde voor gezond, lekker eten en drinken is inmiddels tot grote hoogte gestegen in de lage landen. Kookprogramma’s zoals 24 kitchen, masterchef’s, Gordon Ramsey worden zeer goed bekeken. De jaarlijkse Michelin sterren, de punten van Gault & Millau en de Lekker Top 100 daar kijken vele liefhebbers en professionals reikhalzend naar uit. Hoe komt het dat we de gastronomie z’n warm hart toedragen? Wat is gastronomie eigenlijk? "Er wordt vaak ten onrechte gedacht dat de term "Gastronomie" de kunst van het koken betekent" Er wordt vaak ten onrechte gedacht dat de term "Gastronomie" de kunst van het koken betekent…
Leven Lang Leren
Om maar met de deur in huis te vallen… blijf in ontwikkeling! Watte? Juist… blijf investeren in je zelf! Het belangrijkste is dat je ervan bewust wordt dat in jezelf investeren belangrijk is. Vervolgens moet je een houding ontwikkelen om er naar te handelen. Wil je verder groeien in je werk, wil je een nieuwe hobby oppakken? Wat kan ik vandaag leren? We moeten onszelf afvragen hoe we werkzaamheden of een hobby kunnen uitvoeren, die tegelijkertijd leuk, interessant zijn en helemaal bij je passen. Je zou jezelf regelmatig moeten afvragen: wordt ik blij van hetgeen ik nu aan het doen ben? Dit
Wijnopleiding SVH Vinoloog: Wat is het Wat kun je verwachten?
Door Lars Baak: Nadat ik SDEN 3 afgerond had, ben ik gaan nadenken of ik inmiddels verzadigd was of dat ik nog meer kennis wilde vergaren. Het werd mij duidelijk dat ik gebeten ben door het wijnbeestje met als gevolg dat ik graag nog meer wilde gaan leren en begrijpen over wijn. De meest logische stap zou zijn geweest dat ik mij zou aanmelden voor de vinologenopleiding aan de Wijnacademie in Maarn. Maar er zijn meer smaken, geuren en kleuren dan alleen via SDEN. Ik koos voor de wijnopleiding SVH 4 en leg je in deze blog uit wat je
Wat is nu het verschil tussen SVH, SDEN en WSET?
Ik ontvang regelmatig de vraag: ‘Wat is nu het verschil tussen SVH, SDEN en WSET? Zijn deze internationaal erkend?’ Ik zal het hier kort proberen uit te leggen. Wil je een wijnopleiding volgen, maar je weet niet welke opleiding geschikt is voor jou? Dan hebt je verschillende mogelijkheden: SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca), SDEN (Stichting Dranken Examens Normering) en De Wine and Spirits Éducation Trust (WSET). Laat ik beginnen met enkele misvattingen: Opleiden in wijn vrij is. Hier zijn geen kaders voor, dat geldt voor veel beroepen, zoals bijvoorbeeld makelaar of sportinstructeur. Onafhankelijke organisaties. Ten tweede: SVH, SDEN en WSET zijn
Bier of Wijn?
Regelmatig komt het onderwerp wijn of bier aan bod. Onderzoek wijst uit, dat er steeds meer kleine bierbrouwerijen komen. Bovendien groeit de bierconsumptie in ons land harder dan de wijnconsumptie. Wanneer ik voor de keuze sta: een glas matige huiswijn van euro 3,75 of een goed getapt (speciaal) biertje voor dezelfde prijs… Ik betrap me zelf erop dat ik vaker een frisse pint bestel dan een huiswijn. Ik moest gelijk aan onderstaande conversatie denken: Vrouw: Drink je bier? Man: Ja. Vrouw: Hoeveel biertjes per dag? Man: Stuk of 3. Vrouw: Hoeveel betaal je per biertje? Man: 3 euro inclusief fooi. Vrouw:
Nieuwe opleiding SVH Gastronomie
In 15 weken je SVH Branche erkende diploma Gastronomie? Ben je werkzaam in een restaurant of horeca zaak? Wil je graag meer weten welke factoren smaak en smaakbeleving hebben op gerecht en drank. In deze opleiding leer je de effecten van smaak en smaakbeleving te beschrijven. Rekening houdend met o.a: receptuur, samenstelling van gerechten, bewerkingstechnieken, bereidingstechnieken, garing, temperatuur van het gerecht/drank en uiteraard de presentatie. Wat is de SVH Gastronomie Opleiding? Tijdens de opleiding leer je de plaats te bepalen in de 'smaakkubus' / indeling binnen de 8 smaakprofielen van gerechten en wijnen, rekening houdend met verschillende aspecten van het
Zo haal je het meeste uit je Vinologen lessen.
Als vers geslaagde Vinoloog van de SVH geeft Vincent Bakker je graag enkele tips om het meeste te halen uit de SVH Vinoloog opleiding. Tip 1 bereid de lessen voor. Niet alleen vanwege de “beperkte” tijd tijdens de les… maar meer zodat je van wat er gezegd wordt meer begrijpt. Daarnaast scheelt het altijd voor het theorie examen. Liever in kleine stukken leren dan in een keer de geheel stof. Tip 2 leer wat je proeft, proef wat je leer. Wat ik je aan kan raden is proef wat je leert. Stel volgende week wordt Italië behandeld, bestudeer de