Docenten van de WTOL Academy
Voor docenten aan de WTOL Academy en in het bijzonder de SVH Vinologen Opleiding gelden een aantal kwaliteit factoren die een rol spelen bij het selecteren van vakbekwame docenten. Vanzelfsprekend is de vakinhoudelijke kennis op het aller hoogte niveau. Een docent van de WTOL Academy moet in ieder geval aan de volgende voorwaarden voldoen: Een docent heeft een voorbeeld functie. Het werken in de horeca en/of vakhandel vergt veel van je fysieke gesteldheid. Hier is een gezonde levensstijl van groot belang. Een docent heeft een eigen stijl en stem. Meepraters zijn er al genoeg. Een docent moet kritisch zijn
Wat is het verschil tussen Vinoloog en Sommelier?
Vinoloog is een beschermde titel met een officieel erkend diploma. Sommelier is een functie in een restaurant. De sommelier maakt de wijnkaart, doet de inkopen en adviseert de gasten. Een sommelier kan uiteraard opgeleid zijn tot vinoloog, maar dat hoeft niet. Wil je ook vinoloog worden? Het is een officiële opleiding waar je leert blind te proeven en wijnen te herkennen doordat je alles leert over druivenrassen, klimaatzones, grondsoorten en het maakproces van wijn. Je hebt verschillende mogelijkheden om een vinoloog opleiding te volgen. Je moet kunnen aantonen dat je een goede basisopleiding (niveau 3) met succes hebben afgerond. Als bewijs
Hét digitale proefformulier
Tijdens zijn wijnstudie zat Marcel van de Wiel, oprichter en eigenaar van TasteOnline, met een hele stapel proefformulieren. Wat doe ik ermee en wat kan ik ermee was zijn gedachte? Iets terugzoeken in de stapel was nou niet direct makkelijk. Welke wijnen hadden een hoog zuurgehalte? Welke Spaanse wijnen hebben een fris smaaktype? Welke aromakenmerken zijn te herkennen in wijn van de druif tempranillo? Vragen die opkomen om voor je examen nog eens te doorlopen. Je proeft tijdens een opleiding tot vinoloog of zytoloog/bieroloog al gauw zo’n 300 tot 500 wijnen of bieren. De mogelijkheid om later in het leerproces