SVH ERKEND | 100% VAN ONZE STUDENTEN BEVEELT ONS AAN

Wat is gastronomie eigenlijk?

De liefde voor gezond, lekker eten en drinken is inmiddels tot grote hoogte gestegen in de lage landen. Kookprogramma’s zoals 24 kitchen, masterchef’s, Gordon Ramsey worden zeer goed bekeken. De jaarlijkse Michelin sterren, de punten van Gault & Millau en de Lekker Top 100 daar kijken vele liefhebbers en professionals reikhalzend naar uit. Hoe komt het dat we de gastronomie

Lees verder »

Leven Lang Leren

Om maar met de deur in huis te vallen… blijf in ontwikkeling! Watte? Juist… blijf investeren in je zelf! Het belangrijkste is dat je ervan bewust wordt dat in jezelf investeren belangrijk is. Vervolgens moet je een houding ontwikkelen om er naar te handelen. Wil je verder groeien in je werk, wil je een nieuwe hobby oppakken? Wat kan ik vandaag

Lees verder »

Wijnopleiding SVH Vinoloog: Wat is het Wat kun je verwachten?

Door Lars Baak: Nadat ik SDEN 3 afgerond had, ben ik gaan nadenken of ik inmiddels verzadigd was of dat ik nog meer kennis wilde vergaren. Het werd mij duidelijk dat ik gebeten ben door het wijnbeestje met als gevolg dat ik graag nog meer wilde gaan leren en begrijpen over wijn. De meest logische stap zou zijn geweest dat

Lees verder »

Wat is nu het verschil tussen SVH, SDEN en WSET?

Ik ontvang regelmatig de vraag: ‘Wat is nu het verschil tussen SVH, SDEN en WSET? Zijn deze internationaal erkend?’ Ik zal het hier kort proberen uit te leggen. Wil je een wijnopleiding volgen, maar je weet niet welke opleiding geschikt is voor jou? Dan hebt je verschillende mogelijkheden: SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca), SDEN (Stichting Dranken Examens Normering) en De Wine

Lees verder »

Bier of Wijn?

Regelmatig komt het onderwerp wijn of bier aan bod. Onderzoek wijst uit, dat er steeds meer kleine bierbrouwerijen komen. Bovendien groeit de bierconsumptie in ons land harder dan de wijnconsumptie. Wanneer ik voor de keuze sta: een glas matige huiswijn van euro 3,75 of een goed getapt (speciaal) biertje voor dezelfde prijs… Ik betrap me zelf erop dat ik vaker een

Lees verder »

Nieuwe opleiding SVH Gastronomie 

In 15 weken je SVH Branche erkende diploma Gastronomie? Ben je werkzaam in een restaurant of horeca zaak? Wil je graag meer weten welke factoren smaak en smaakbeleving hebben op gerecht en drank. In deze opleiding leer je de effecten van smaak en smaakbeleving te beschrijven. Rekening houdend met o.a: receptuur, samenstelling van gerechten, bewerkingstechnieken, bereidingstechnieken, garing, temperatuur van het

Lees verder »

Zo haal je het meeste uit je Vinologen lessen.

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_color=”” video_preview_image=”” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”” padding_bottom=”” padding_left=”” padding_right=”” type=”flex”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”true” min_height=”” hover_type=”none” link=”” border_sizes_top=””

Lees verder »

Samenwerking met Schlumberger biedt meer slagkracht in Duitsland. 

Vlak voor de zomervakantie is de samenwerking met Schlumberger Vertriebsgesellschaft mbH & Co KG  ondertekend. Door het sluiten van de samenwerkingsovereenkomst hebben wij een grote stap gezet in onze ambitie voor internationalisering. De grootse wijn producent en distributeur van kwaliteit wijnen in Duitsland heeft eveneens een grote stap gezet in haar streven om de wijnkennis van klanten en medewerkers te

Lees verder »

Wijnbouw in Nederland. Dure hobby of commercieel succes? 

Column Ruud Weterings: Nederlandse wijn is helemaal hot! Er komen steeds meer  wijnen uit ons kikkerlandje. De KLM schenkt al jaren de Zeeuwse wijn van Wijnhoeve de Kleine Schorre aan boord.  En met de krankzinnig mooie zomer van afgelopen jaar zal de Nederlandse wijn waarschijnlijk fantastisch zijn, maar is wijnbouw in Nederland nu een dure hobby of commercieel succes? Lang was

Lees verder »

Zelfs Jezus dronk wijn!

COLUMN: Ruud Weterings – Afgelopen maanden berichtten verschillende media dat één glas alcohol per dag je leven al aanzienlijk bekort. Nadere bestudering van de onderzoeksresultaten toonde dat dat te kort door de bocht was. Is wijn nu gezond of niet?” “ Hoeveel glazen mag ik drinken om er een gezonde levensstijl er op na te houden? Laat ik voorop stellen

Lees verder »
Je aanmelding voor de nieuwsbrief kon niet worden voltooid.
Je hebt je succesvol aangemeld voor de nieuwsbrief van WTOL Academy

Blijf op de hoogte van WTOL Academy

Schrijf je in en ontvang elke maand updates over nieuwe opleidingen, de leukste wijnevents en praktisch opleidingsadvies voor professionals in de horeca – direct in je inbox.

Door je aan te melden ga je akkoord met ons privacybeleid. Je kunt je op elk moment weer uitschrijven.

;