SVH ERKEND | 100% VAN ONZE STUDENTEN BEVEELT ONS AAN

Vinologen les: Risotto en wijn, proeven en smaken.

Ieder les schrijft een deelnemer aan de SVH Vinologen Opleiding een verslag van de lesdag. Deze keer is het de beurt aan Rene de Looff: Zaterdag 24 november was het zover, de laatste van 4 gastronomielessen onder deskundige en bezielende leiding van meesterkok Robert Kranenborg was een feit. De ochtendsessie was hiervoor gereserveerd dus eenieder kon met frisse moed en

Lees verder »

The Good, the Bad and the Ugly…

Door: Ellen Edelbroek, student SVH Vinologen Opleiding. We hebben het hier niet over ‘Il buono, il brutto, il cattivo’, de wild-west-film van Sergio Leonie uit 1966, maar over de tweede les Gastronomie met Robert Kranenborg! Wijn kan spectaculair tot zijn recht komen naast een mooi gerecht. Het blijft echter lastig om deze combinaties te maken, want welke wijn past nu bij welk

Lees verder »

Docenten van de WTOL Academy

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_color=”” video_preview_image=”” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”” padding_bottom=”” padding_left=”” padding_right=”” type=”flex”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”true” min_height=”” hover_type=”none” link=”” border_sizes_top=””

Lees verder »

Wat is het verschil tussen Vinoloog en Sommelier?

Vinoloog is een beschermde titel met een officieel erkend diploma. Sommelier is een functie in een restaurant. De sommelier maakt de wijnkaart, doet de inkopen en adviseert de gasten. Een sommelier kan uiteraard opgeleid zijn tot vinoloog, maar dat hoeft niet. Wil je ook vinoloog worden? Het is een officiële opleiding waar je leert blind te proeven en wijnen te

Lees verder »

Hét digitale proefformulier

Tijdens zijn wijnstudie zat Marcel van de Wiel, oprichter en eigenaar van TasteOnline, met een hele stapel proefformulieren. Wat doe ik ermee en wat kan ik ermee was zijn gedachte? Iets terugzoeken in de stapel was nou niet direct makkelijk. Welke wijnen hadden een hoog zuurgehalte? Welke Spaanse wijnen hebben een fris smaaktype? Welke aromakenmerken zijn te herkennen in wijn

Lees verder »
Je aanmelding voor de nieuwsbrief kon niet worden voltooid.
Je hebt je succesvol aangemeld voor de nieuwsbrief van WTOL Academy

Blijf op de hoogte van WTOL Academy

Schrijf je in en ontvang elke maand updates over nieuwe opleidingen, de leukste wijnevents en praktisch opleidingsadvies voor professionals in de horeca – direct in je inbox.

Door je aan te melden ga je akkoord met ons privacybeleid. Je kunt je op elk moment weer uitschrijven.

;