Na een jaar van intensieve studie mogen we weer een aantal SVH Vinologen/sommeliers verwelkomen. De feestelijke diploma uitreiking vindt plaats op 24 september tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam. De feestelijke diploma uitreiking kun je bijwonen om 15.30 uur in de netwerk lounge van hal 4. Wil je hierbij aanwezig zijn en óók de beurs bezoeken? Laat het ons dan weten. Je ontvangt een GRATIS toegangsbewijs voor de beurs. 

Wat is nu de SVH Vinoloog opleiding?
Ik ontvang regelmatig de vraag: “Wat is nu het verschil tussen SVH Vinologen Opleiding en Wijnacademie SDEN 4 Vinologen opleiding? Ik zal het hier kort proberen uit te leggen. Laat ik beginnen met enkele misvattingen: Opleiden in wijn vrij is. Hier zijn geen kaders voor, dat geldt voor veel beroepen, zoals bijvoorbeeld makelaar of sportinstructeur. Ten tweede SVH en SDEN zijn geen opleidingen maar examen niveaus van twee onafhankelijke organisaties. Wijncursussen vindt je tegenwoordig op ieder hoek van de straat, het is juist van belang dat je een erkende opleider vindt die aansluit bij jouw wensen.

Inhoud op praktische toepasbaarheid.
Voor zowel de examens van SVH als van de SDEN gelden theoretische en proefkundige kaders. Voor de SVH-examens geldt een plus, dat wil zeggen extra inhoud op praktische toepasbaarheid. De extra inhoud heeft betrekking op alles wat een medewerker in de horeca moet weten om een goed advies aan de gast te kunnen geven. Maar ook de hobbyist thuis, die meer wil weten van wijn en spijs is van harte welkom!

Vinoloog worden?
Het is een officiële opleiding waar je leert blind proeven en wijnen herkennen doordat je alles leert over druivenrassen, klimaatzones, grondsoorten en het maakproces van wijn. Je hebt verschillende mogelijkheden om een vinoloog opleiding te volgen. Aan de WTOL Academy® begeleiden we je naar het SVH Vinoloog|sommelier examen.

SVH Vinoloog Opleiding
We starten twee maal per jaar. (februari en september) De totale opleiding neemt 1 jaar in beslag. In de maanden juli en augustus worden er geen lessen ingepland. Tijdens de les komt de techniek van het analytisch proeven aanbod. Je proeft wijnen die kenmerkend zijn voor het theoretische onderdeel van de dag. Horeca specifieke vaardigheden worden ook tijdens de ochtend praktijksessies en in de digitale classroom in de vorm van een casus behandeld.

Digitale Classroom
Naast ons E-Learning programma introduceren wij de Digitale Classroom. Met deze nieuwe feature maken wij het mogelijk om LIVE online lessen te volgen over de meest uiteenlopende onderwerpen zoals het maken van opdrachten, casussen, proeverijen en toetsen. Je kunt online discussiëren met studiegenoten op hetzelfde niveau. Je kunt ook de Vinoloog opleiding als zelfstudie doorlopen.

SVH Vinoloog een erkende titel!
De Vinologen opleiding is voor de serieuze wijnliefhebber die een professionele wijnopleiding willen volgen. Met o.a. les van Jan-Willem van der Hek en SVH Meesterkok Robert Kranenborg.

Wil je meer weten?
WTOL Academy® biedt verschillende mogelijkheden om je aan te melden voor de Vinologen opleiding. Wil je uitsluitend het examen doen of een zelfstudie met 4 opleiding dagdelen naar keuze, wil je de volledige opleiding volgen? Comfort en flexibiliteit daar staan wij voor! De keuze is aan jou!

Op maandag 3 februari 2020 start de SVH Vinoloog Opleiding in Amsterdam.
Op zaterdag 8 februari 2020 start de SVH Vinoloog Opleiding in Den Haag.
Op maandag 14 september 2020 start de SVH Vinoloog Opleiding in Houten.

Zelfstudie SVH Vinoloog Opleiding start wanneer het jou uitkomt! Klik hier