Ook dit najaar organiseren we diverse Masterclasses naast onze regulier opleidingen. Om te beginnen op Zaterdag 7 september een informatie bijeenkomst over de Zuid Afrika reis in maart 2020. Ben je nieuwsgierig geraakt, twijfel je nog om mee te gaan? Kom dan naar deze dag! Natuurlijk is er in de maand oktober ook weer veel moois te ontdekken. Bart de Gans verzorgt een Masterclass Chocolade en wijn. Maar ook de vertrouwde gezichten zoals Stan Beurskens en Robert Kranenborg. In November een speciale WijnVerkooptraining voor winkeliers die voor de drukke periode staan. Kortom voor elk wat wils…

Workshop studiereis Zuid Afrika (7 september) Op zaterdag 7 september organiseren we een informatie bijeenkomst over de Zuid Afrika reis in maart 2020. Je krijgt tijdens deze dag alle benodigde informatie met betrekking tot reis, verblijf, wijnhuizen etc… Zijn toch nog vragen en/of speciale wensen…je hebt deze dag de mogelijkheid deze uit te spreken! Uiteraard is het ook leuk om je medereis genoten te ontmoeten en nader kennis mee te maken!

Masterclass Chocolade en Wijn (5 oktober) Van boon tot chocolade…Welke tien stappen zijn er nodig voor het creëren van chocolade? En van welke wijn geniet je bij jouw eigen gemaakt dessert?Maak kennis met deze verrassende masterclass waarin je zelf ontdekt wat chocolade is en hoe het gemaakt wordt. Ontdek  vervolgens welke wijn het beste bij dit dessert past. Deze masterclass staat onder leiding van Bart de Gans. (patissier en chocolatier)

Masterclass Robert Kranenborg (7 oktober) Oesters en wijn vormen een sterkte combinatie, vis en wijn ook, maar waarom? SVH meesterkok Robert Kranenborg gaat de uitdaging met je aan in deze masterclass. Je proeft verschillende wijnen en gaat aan de slag met combinaties van oesters en visgerechten. Op informele en leuke wijze wordt je meegenomen in de wereld van wijn en spijs.

Masterclass Stan Beurskens (28 oktober) Stan Beurskens studeerde oenologie aan de beroemde universiteit van Stellenbosch in Zuid-Afrika en de universiteit van Geisenheim in Duitsland. Naast zijn theoretische achtergrond heeft hij inmiddels bijna 20 jaar praktijkervaring in verschillende wijngaarden over de hele wereld in zowel de klassieke als ook de nieuwe wereld. Tijdens de masterclass zal hij dieper op de vraag ingaan “Wijnbouw in Nederland Dure hobby of commercieel succes!”

Wijn verkooptraining (5 november)De omzet van wijn stijgt elk jaar. Het verkopen van en adviseren over wijn in de winkel is een moeilijk, maar interessant vak. Elke wijn kent immers zijn eigen smaak, geur, kleur en beleving. Deze training is voor alle medewerkers die te maken hebben met de verkoop van wijn in een delicatesse zaak cq winkel.

Voor alle activiteiten, reizen en masterclasses zie de Agenda 2019