In deze update 6 tips over STAP-budget. Deze 6 tips zijn nuttig wanneer je een opleiding wilt doen en hierbij de STAP-budget van maximaal 1.000 euro wilt benutten.

 1. Iedere 2 maanden STAP-budget!
  Dus als je ergens leest dat STAP-budget op is, dan betekent dat dat STAP-budget aanvragen in het huidige aanvraag tijdvak niet meer mogelijk is, maar over 2 maanden weer wel!
 2. STAP-budget blijft naar nog jaren bestaan. 
  Is het je niet gelukt om STAP-budget toegekend te krijgen? Dan heb je dus nog nog voldoende aanvraag mogelijkheden. STAP-budget blijft naar nog jaren bestaan.
 3. Iedereen kan STAP-budget aanvragen.
  In de praktijk kan vrijwel iedereen (vanaf 18 jaar) die tot de beroepsbevolking behoort (ook werkzoekenden) STAP-budget aanvragen.
 4. Zet nu dus alvast 2 mei 10.00 uur in je agenda
  Aankomende maand kun je STAP-budget niet aanvragen op de 1e dag van de maand, want die dag valt op een zondag. Dit keer start het aanvragen dus de 2e dag van de maand. Zet nu dus alvast 2 mei 10.00 uur in je agenda zodat je op tijd klaar kunt zitten voor je STAP-aanvraag.
 5. Je mag zelf beslissen voor welke opleiding je STAP-budget in wilt zetten.
  Hoewel je je opleidingskeuze voor STAP niet hoeft te bespreken met je werkgever, is het vaak wel aan te raden. Je kan je werkgever namelijk vragen om financieel bij te dragen als je opleiding duurder is dan 1.000 euro.
 6. Benut je kansen, ga voor groei!
  Een opleiding kan vaak ook je kansen vergroten in je huidige werk of bij je huidige werkgever, en dan is het ook handig om je keuze met je werkgever te bespreken. Verstandig is in ieder geval om een STAP-opleiding te kiezen die je kansen in je huidige óf toekomstige werk vergroot. Benut je kansen, ga voor groei!

Bij deze onze 6 tips. Neem vast een kijkje op en meld je vast aan voor de volgende ronde:  opSTAPindeHORECA.nl