Door Vincent Bakker: Heb jij het allemaal gevolgd, de verkiezingen in de Verenigde Staten? Ik om heel eerlijk te zijn op een afstand… Als wijnliefhebber dacht ik wel, “Hoe is het eigenlijk met het wijnland Amerika?”

Ik dacht gelijk aan Beringer Vinyards. 

Beringer is de eerste wijnbouwer van Napa valley. Een echte pionier. Ooit begonnen door twee gebroeders uit Duitsland. Vanaf het begin tot op het moment van vandaag staan ze garant voor kwalitief goede wijnen. Met een uitgebreid portfolio. Een wijnhuis wat al jaren mee draait met de top. Met diverse bekroonde wijnen en meerdere vermeldingen in de top 100 van beste wijnen ter wereld. Deze komt er trouwens ook weer aan. Het is weer einde van de jaar dus de verkiezing van de top 100 wijnen.

Terug naar de wijn en de politieke discussie. 


Wat drinken we daarbij. Voor een luchtig gesprek zou ik gaan voor een Zinfandel Rosé. Soepel rond toegankelijk met fruitig karakter. Voor een serieuzer gesprek is de Founders Estate Chardonnay een geschikte keuze. Zorg er in ieder geval voor dat de wijn net als het gesprek een tikkeltje warmer mag en met iets meer bewegingsruimte. Dus niet gelijk uit de koelkast maar rond de 12 graden. En pak de grootste glazen maar uit de kast.

Laat die discussie nog maar even duren.

Voor een inhoudelijk gesprek is rood de beste optie. Wij hebben er 3 voor jou bedacht. De diplomatieke keuze is de Cabernet Sauvignon, beter bekend als de “Amerikaanse Cab Sav” uitermate geschikt voor de klassieke insteek. De democratische keuze past misschien wel het beste bij de Merlot. Maakt het verhaal allemaal wat sappiger. En voor de rebelse insteek kan je niet om de Amerikaanse Zinfandel. Krachtig, zuiver en breed. Laat die discussie nog maar even duren.

Wil je het zelf ervaren? Bestel jouw Amerikaanse wijnpakket.

√ Proeven in je eigen omgeving, wanneer het jouw uitkomt.
√ Voor jezelf of voor iemand anders ..
√ Gratis verzending, 100% niet goed geld terug garantie.
√ Binnen 2 tot 4 dagen bezorgd in Nederland & België
√ Gemakkelijk betalen via Ideal of met Credit Card
√ 30% voordeliger dan elders

O ja wij zijn uiteraard benieuwd naar jouw mening, schrijf een review op de pagina of deel  het op onze facebook pagina.  Meer weten over het proeven van wijnen? Download dan hier de GRATIS video cursus.