- We proeven en bespreken in deze masterclass Wijn en Spijs les 8 hapjes en 8 wijnen. Je krijgt een toegankelijke informatie, waarna je zelf aan de slag te gaat. De Wijn en Spijs masterclass is een systematisch opgebouwde, waarbij de theorie duidelijk uitgelegd wordt. De proefervaringen van de gerechtjes en wijnen worden samen besproken, zo leer je hoe je kunt koken naar de wijn, en hoe je de wijn kiest of aanpast.
- Hoewel aangenomen wordt dat Zuid-Afrika reeds duizenden jaren geleden aan wijnbouw deed is het ontegensprekelijk onze “eigen” Jan Van Riebeeck die de grondlegger is van de wijnbouw in Zuid-Afrika. In 1656 plantte hij als Gouverneur van de Kaap de eerste druivenstokken in de tuin van de Oost-Indische Compagnie. Ook dit jaar organiseren we een fantastische én leerzame reis naar Zuid-Afrika voor onze studenten. Zuid-Afrika staat bekend om de fantastische wijnen die er gemaakt worden. Er zijn verschillende wijngebieden in Zuid-Afrika. De bekendste zijn de Coastal Region, Klein Karoo, Cape South Coast, Olifants River en Breede River Valley. Inmiddels zijn de Zuid-Afrikaanse wijnen uitgegroeid tot de top van de wijnwereld. Daarnaast is er een hele nieuwe generatie wijnmakers opgestaan en er is een verschuiving van druivenboerderij naar wijnbouw.
- 8 individual modules:
- Back In Time: History of alcohol
- Happy Healthy & Wealthy: Alcohol and health
- Lifestyle and Products
- Zero Zero Beer
- Zero Zero Wine
- Zero Zero Mocktails and more
- How to taste like a pro
- The Power of the Zero Zero Category
- Net zoals tijdens het SVH 4 examen krijg je twaalf verschillende wijnen te proeven. Van de twaalf wijnen zijn er vier wit en vier rood. Daarnaast krijg je ook vier glazen die van alles kunnen zijn. Het examen bestaat uit acht meerkeuze vragen en vier proefnotities. Elke meerkeuzevraag heeft drie keuzemogelijkheden (A, B en C), waarvan één keuzemogelijkheid het juiste antwoord is. Voor de wijnen van glas negen t/m glas twaalf moet je een proefnotitie maken op een proefnotitieformulier en daarbij gebruik maken van de buitenste ring van het bijgeleverde smaakwiel. En natuurlijk de wijn & spijs combinaties bij alle wijnen. De examentraining duurt 3 uur inclusief nabespreking van de geproefde wijnen.
- Het boek Aan de slag met wijn is een uitgebreid naslagwerk en een mooie aanvulling op het e-learning programma. Je vind hiet belangrijke en interessante informatie over wijn uit de oude en nieuwe wereld. Een boek dat zeer geschikt voor de professional. *Boek ontvang je van de docent tijdens de les. Het boek kan ook afgehaald worden in Houten. Het boek wordt niet verzonden.
- Organische wijn wordt geproduceerd volgens biologische werkwijze. Dit houdt in dat de wijn met respect voor de natuur wordt gemaakt, zonder daarbij chemicaliën of kunstmest te gebruiken. Wanneer je voor een gedeelte de regie teruggeeft aan de natuur zelf, kan je dan nog steeds hoge kwaliteit wijnen maken? Deze Masterclass geeft antwoord op deze vraag en zal ons beeld verbreden over deze opkomende wereld.