Vinoloog van de WTOL Academy®

Voor Wie is de Vinoloog opleiding?
De vernieuwde Vinoloog Opleiding word je breder opgeleid dan de titel doet vermoeden. De inhoud van de opleiding is afgestemd op het examen SVH Vinoloog. Daarmee word je klaargestoomd om in een breed kader over wijn en spijs advies te kunnen geven. SVH Vinoloog gaat dus verder dan alleen de wijnkennis die vereist wordt van een vinoloog.

Wil je inschrijven ? Je moet kunnen aantonen dat je een goede basisopleiding (niveau WTOL 3 ) met succes hebben afgerond. Als bewijs daarvan worden o.a. beschouwd: Diploma WTOL 3  van Wijntraining Online of de WTOL Academy®, het SVH Wijn niveau 3, alle andere vooropleidingen met erkende examens die voldoen aan het het kennis niveau WTOL3 , SWEN niveau 3, WSET level 3 (Advanced), SDEN 3 ROC en/of hotelschool met erkend  diploma. Klik hier voor meer informatie over een goede basisopleiding.

Voor aanvang van het opleidingsjaar van de Vinologen opleiding dien je te beschikken over één van hier voor genoemde diploma’s. Indien je hierover niet beschikt, organiseren wij diverse examens het gehele jaar op de niveau WTOL 1 (online diploma), WTOL 2  en WTOL 3.

Digitale Classroom 
Naast ons E-Learning programma introduceren wij de Digitale Classroom. Met deze nieuwe feature maken wij het mogelijk om LIVE online lessen te volgen over de meest uiteenlopende onderwerpen zoals het maken van opdrachten, casussen, proeverijen en toetsen. Je kunt online discussiëren met studiegenoten op hetzelfde niveau.

Studie belasting
De opleiding vergt een behoorlijke voorbereiding op elke lesdag en vraagt dus intensieve zelfstudie. De opleiding tot Vinoloog van de WTOL Academy® (niveau WTOL 4) vergt minstens 1 uur zelfstudie per dag. Het lesmateriaal bestaat uit een Online programma en bij aanvang van de opleiding ontvang je een werkmap. De werkmap is een basismap en groeit tijdens de opleiding met actuele informatie van zowel deelnemer als docent. Voor de start van de opleiding ontvang je een aanbevolen literatuurlijst. Tijdens de opleiding gebruiken we het lesboek “Aan de slag met wijn” Deze kun je bestellen bij Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH)

Het examen SVH Vinoloog bestaat uit drie onderdelen:

Van wijnliefhebber naar expert
In deze opleiding proef je series wijnen die speciaal zijn samengesteld voor het aanleren van een goede proeftechniek. Immers, het organoleptisch onderzoeken en beoordelen van wijn vormt de basis van alle wijnkennis. De opleiding tot ‘Vinoloog van de WTOL Academy®’ (Kennisniveau SVH Vinoloog) besteedt daarom de grootst mogelijke aandacht aan het ontwikkelen en verfijnen van de zintuiglijke eigenschappen. Omdat het ‘blind’ proeven van wijnen een uiterst belangrijk onderdeel van de organoleptische module vormt word je vanaf de eerste les in deze vaardigheid geoefend.

Wat kun je met het diploma Vinoloog van de WTOL Academy® ?
Het diploma is een bewijs dat je werkelijk op een professioneel niveau kan proeven, veel kennis hebt en weet waarover je praat. De opleiding is de springplank om tot de besten in het vak te gaan horen. In deze opleiding worden vernieuwende uitgangspunten gevolgd in vergelijking tot de meeste andere wijnopleidingen. De nadruk in deze opleiding ligt in de verdieping van praktische wijnkennis en toepassing in “nieuwe” marketing strategieēn.

Landelijke samenwerking
De opleiding tot Vinoloog van de WTOL Academy® is het vervolg op onze erkende Wijntraining Online cursussen op niveau WTOL 1| WTOL 2 | WTOL 3| Met verschillende gerenommeerde bedrijven, hotels en opleiders werken wij samen. Wij  zorgen voor goed opgeleide medewerkers. 90% van onze cursisten slaagt voor het examen. Zie hier een overzicht van bedrijven waar we mee samenwerken.

Register Vinoloog van de WTOL Academy®
De titel Vinoloog van de WTOL Academy®  is gereserveerd voor diegenen die de opleiding met goed gevolg hebben doorlopen. Alle geslaagde Vinoloog van de WTOL Academy® die het examen behaald hebben, worden automatisch ingeschreven in het zogenaamde Register Vinoloog van de WTOL Academy®. Je kunt voor een periode van 5 jaar in het register worden opgenomen. Na 5 jaar moet opnieuw een examen gedaan worden om in het register te blijven. Tijdens dit examen wordt de parate kennis getoetst.

Kosten

De studiekosten bedragen € 3295,-  Incl. examen SVH Vinoloog. Betaling in 6 termijnen mogelijk. Prijswijzigingen voorbehouden.  

Zijn deze studie kosten aftrekbaar?

Les Rooster

Februari groep 4 start 12 feb 2018

Wanneer je voor de zelfstudie variant hebt gekozen, kun je 4 dagdelen naar keuze meedoen. Klik op onderstaand link voor de lesdagen.

 

Les rooster Groep 2 – 2017  

———————————————————–

Les rooster Groep 3-  2017

Opleidingslocatie

WTOL Academy
SVO Vakopleiding
Sleepboot 2
3991 CN Houten

SVH Vinoloog … Kies voor meer kwaliteit!

Het programma is veelzijdig en uitdagend. De lesdagen van de opleiding zijn inspirerend. Je wilt geen dag missen. Onze docenten beschikken over een schat aan kennis en ervaring. Wij maken je wegwijs in de enorme verscheidenheid en complexiteit van wijn. Wij werken met een geselecteerd team van docenten die ieder hun eigen specialisatie hebben.

SVH Vinoloog Diploma
De diploma’s van SVH zijn ontwikkeld in samenwerking met de horecabranche en worden erkend door alle belangrijke branchepartijen. Voor jou betekent dat: een diploma met de waarde voor de arbeidsmarkt. Meer over SVH examens 

Ruud Weterings (1969) verzorgt de didactische lessen. Ruud Weterings is oprichter van Wijntraining Online en de WTOL-Academy®, Vinoloog en Wine Entrepreneur bij uitstek. Hij heeft in de laatste 16 jaar duizenden mensen wijnkennis bijgebracht. Bij ons ben je op het juiste adres!

Vergelijk

WTOL Academy® biedt 3 verschillende mogelijkheden om je aan te melden voor de Vinologen opleiding. Geheel op maat voor jou. Wil je uitsluitend het examen doen of een zelfstudie met 4 opleiding dagdelen naar keuze, wil je de volledige opleiding volgen? Comfort en flexibiliteit daar staan wij voor! De keuze is aan jou! Groep 4 start 12 februari  2018

Examen

215,-

Zelfstudie

1399-
  • Start wanneer het jou uitkomt
  • Online programma
  • 4 opleidingsdagdelen naar keuze
  • Online docent

Opleiding

3295,-
  • 20 lessen
  • Basis syllabus
  • Online programma
  • 300 wijnen proeven van boven gemiddeld kwaliteit
  • Start februari en september
  • incl SVH Vinoloog examen