Voor mij is de zomer altijd een periode van bezinning, terugkijken naar het afgelopen halfjaar, evalueren en natuurlijk vooruitkijken en plannen maken. De batterij opladen! Je woont toch op het vakantie eiland Mallorca hoor ik je nu denken… dat heb je toch niet nodig… Eens per jaar van omgeving veranderen, nieuwe plekken ontdekken en reizen geeft vaak nieuwe inzichten en  inspiratie. Ik trek deze zomer de bergen in! Onderstaand heb ik vast 10 tips om je wijnkennis te verbreden:

Leren over wijn wanneer het jou uitkomt!
Onderzoeken wijzen uit, dat we bij de combinatie van zien, horen en interactie maar liefst 90% van de aangeboden informatie onthouden (bij lezen is dit bijv. slechts 10%!). Game learning speelt in op het gegeven, dat de motivatie om iets te leren sterk wordt bevorderd wanneer educatie wordt gecombineerd met ‘fun” Meer informatie 

GRATIS E-Learning Spaanse wijnen.
Spanje is op basis van het beplante oppervlak het grootste wijnland ter wereld, maar door vele grote droge wijngebieden met lage opbrengsten per ha is het qua volume pas de derde producent ter wereld. Leer hier alles over Spaanse wijnen. 

Download mijn E-Boek
Past wijn in een gezonde levensstijl? Alcohol drinken en toch afvallen? Als je de gezondheidswereld betreed, gaan mensen over het algemeen je “verbieden” om een glaasje wijn of biertje te drinken. Lees hier meer.

Download de Video workshop “Weet van Wijn” 
Hoe proef ik wijn? Welke factoren bepalen de kwaliteit van wijn? In deze GRATIS 5-delige Video Cursus vertel ik er alles over. Vul je gegevens in en je ontvangt om de drie dagen een nieuwe video. De eerste video ontvang je direct na aanmelding! Ga hier naar de Gratis Download.

14 juli SVH wijn 2 Wijngaard In den Gevert. 
Blijf je liever in eigenland? dat kan natuurlijk ook. Op 14 juli organiseren we de SVH wijn 2 cursus in de gerenommeerde wijngaard In den Gevert te Haren. Een heus paradijs voor de echte wijnliefhebber. Meer informatie/aanmelden

1 september start de Vinologen Opleiding in Den Haag. (8 september in Houten) 
Onconventioneel met een unieke online leermethode. Locatie – Den Haag en Houten. Bij ons word je niet theoretisch opgeleid maar leer je ook praktische vaardigheden. De Vinologen opleiding is voor de serieuze wijnliefhebber die een professionele wijnopleiding willen volgen. Met o.a. les  van SVH Meesterkok Robert Kranenborg en top Sommeliers.
Meer informatie

Vanaf 10 september SVH wijn 2 op meer dan 35 locaties. 
Natuurlijk hoort bij het leren over wijn, nog altijd het oude vertrouwde proeven van wijn. Hiervoor hebben we verschillende mogelijkheden. Van beginner tot gevorderden. Zie hier de mogelijkheden

17 september SVH wijn 3 te Houten (10.00 – 13.00 uur) 
Deze gevorderden training (8 avonden) geeft je een brede kennis van wijn, We gaan hierbij uit van het leren en studeren over wijn in een gezellige maar serieuze sfeer. We raden aan om deze gevorderden training te starten met enige basis kennis van wijn.SVH wijn 2 of soort gelijk een pré. Zie hier de mogelijkheden

Turbo SVH wijn 3 op Mallorca 24 – 28 september
Ieder ochtend een week lang verdiepen in de wonderen wereld van wijn… en dat op het zonnige eiland Mallorca. Alles is voorhanden, wijngaard, vinificatie ruimte, kelders wijnvaten. Kortom een inspirerende omgeving om in een week wijnkenner te worden! Meer weten, klik dan hier om door te gaan. 

Wijnreis naar Valencia 24 – 25 – 26 oktober
Pionieren in Valencia… Bodegas Vicente Gandia. Deze 200 ha.grote wijngaard is een ecologisch paradijs en ligt in de DO Utiel-Requena. De inheemse druiven Tempranillo, Bobal maar ook de meer internationaal bekende Cabernet Sauvignon, Chardonnay en Sauvignon Blanc maken hier de diensten uit. Ga je ook mee op wijnreis? 

Ik wens je een hele fijne zomer!