Voor docenten aan de WTOL Academy en in het bijzonder de SVH Vinologen Opleiding gelden een aantal kwaliteit factoren die een rol spelen bij het selecteren van vakbekwame docenten. Vanzelfsprekend is de vakinhoudelijke kennis op het aller hoogte niveau. Een docent van de WTOL Academy moet in ieder geval aan de volgende voorwaarden voldoen:

 1. Een docent heeft een voorbeeld functie.
  Het werken in de horeca en/of vakhandel vergt veel van je fysieke gesteldheid. Hier is een gezonde levensstijl van groot belang.
 2. Een docent heeft een eigen stijl en stem.
  Meepraters zijn er al genoeg. Een docent moet kritisch zijn op de leerling maar vooral ook op zichzelf en zijn/haar collega’s.
 3. Een docent onderhoud contact met (soms veeleisende) student. 
  Internet en social media spelen een grote rol bij de hedendaagse moderne docent. Het monitoren van studenten in het E-Learning programma is daar een onderdeel van.
 4. En niet te vergeten… lesgeven natuurlijk.
  Wij staan voor de dialoog, het zogenaamde ‘onderwijs leergesprek’ Door deze methode toe te passen in verschillende werkvormen wordt leren leuk!

In dit nieuws item wil ik graag één van onze nieuwe docenten voorstellen:

Edwin Loos is ruim 10 jaar ondernemer in de top horeca. Sinds 2018 is hij hoofdredacteur van het Culinaire Magazine Saisonnier. Zijn expertise ligt op het vlak van wijn en gastronomie. Edwin verzorgt het organoleptisch deel van de Vinologen Opleiding.

Zie hier voor het huidige overzicht.