STAP-budget aanmelden geopend voor periode 1 november 2022

Je kunt je nu aanmelden voor het STAP-budget van maximaal € 1.000 euro.  Je kunt deze subsidie gebruiken voor een sterkere positie op de arbeidsmarkt. De subsidie heet STAP. Dit staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie.

Nu je STAP-aanmeldbewijs ontvangen?
Een scholingsactiviteit kan pas in het STAP-scholingsregister worden geregistreerd, als de opleider opgenomen in het register. Hiervoor heeft de opleider een erkenning nodig en… verschillende codes die corresponderen met het STAP-scholingsportaal. Deze procedure is recentelijk afgerond. Je kunt je dus nu aanmelden. 

Hoe vraag je jouw STAP-Budget aan? 

Stap 1: Je oriënteert je op een opleiding die je graag wil volgen op STAP-Budget en/of voor Wijnopleidingen.

Stap 2: Je meldt je aan voor de betreffende opleiding die je graag wilt volgen. Je ontvangt na aanmelding het STAP-aanmeldingsbewijs. 

Stap 3: op 1 november log je in met DigiD op de applicatie STAPuwv.nl Hier moet je ook het STAP-aanmeldingsbewijs (PDF) uploaden. 

Stap 4: Je selecteert de scholingsactiviteit (jouw gekozen opleiding) uit het STAP-scholingsregister. Hiervoor krijgt hij een aantal zoekfilters aangeboden om de juiste keuze te maken.

Stap 5: Binnen enkele dagen ontvang je een bevestiging van jouw aanvraag voor van de door jou gekozen opleiding. Lees ook goed onze algemene voorwaarden hierover. 

Mochten je nog vragen hebben neem dan contact met ons op!