NK BLINDPROEVEN (individueel): “SVH Wijnexpert van het jaar 2022”

De halve finale heeft op maandag 21 februari plaats gevonden. In het totaal hebben 143 deelnemers over 5 voorronden gestreden voor een plek in de finale. Het NK draagt de naam “SVH Wijnexpert van het jaar 2022” en verwijst naar onze partner “Stichting Vakbekwaamheid Horeca”. Wijnimporteur L’exception heeft zich eveneens verbonden aan deze wedstrijd en stelt de Hoofdprijs ter beschikking: Een volledig verzorgde reis voor twee personen aan het gerenommeerde Champagne huis Nicolas Feuillatte.

DOEL: Het doel is om je kennis als wijnliefhebber te verbreden, verdiepen en te verstevigen. Het “blind” proeven van wijnen in combinatie met een wedstrijdelement draagt daaraan bij. Deelnemen is leuk en vooral leerzaam. Winnen is een aangename bijkomstigheid.

Voor Wie? De voorronden zijn toegankelijk voor iedereen met liefde voor wijn! Om je kansen naar de halve finale te vergroten kun je aan meerdere voorronden meedoen. Alleen jouw hoogste score in de voorronden telt. 

De volgende kandidaten hebben zich geplaatst voor de finale op 8 april tijdens onze open dag in het Opleidingscentrum Food Wine & Hospitality te Houten:

Ton Pinxten
Vinny Potter
Vincent Bakker
Jordy Kreeft
Patricia van Wensveen
Katja Meijer
Boey Bouguet
Michael Kardienaal
Peter Derks
Bas Bottenberg

De finalisten zijn inmiddels per mail op de hoogte gesteld!