STAP-Budget: Onbeperkt leren op de kosten van de overheid! 

Iedere Nederlander kan vanaf 1 maart 2022 een STAP-budget van maximaal € 1.000 euro aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Je kunt deze subsidie gebruiken voor een sterkere positie op de arbeidsmarkt. De subsidie heet STAP. Dit staat voor Stimulering ArbeidsmarktPositie.

“Meer kansen op de arbeidsmarkt door opleiding”

Met deze subsidie uit het STAP-budget kun je bij een erkende opleider een opleiding, training of cursus volgen. Bijvoorbeeld om een branche erkend SVH-diploma te halen. Met het STAP-budget  wil de overheid jou helpen om je verder te ontwikkelen tijdens jouw loopbaan. Werknemers en werkzoekenden hebben zo meer  kansen om hun baan te houden. Of om een nieuwe baan te vinden.

WTOL-ACADEMY heeft die erkenning
Een scholingsactiviteit kan pas in het STAP-scholingsregister worden geregistreerd, als de opleider of EVC-aanbieder is opgenomen in het register. Hiervoor heeft de opleider een erkenning nodig. WTOL-ACADEMY heeft die erkenning en dat betekent dat de opleidingen die je volgt bij ons volledig binnen het STAP-budget gerealiseerd kunnen worden. De regeling voor branche-erkende opleiders gaat in per 1 april. Het STAP-scholingsportal zal dan opengaan voor cursisten.Vanaf 1 mei kunnen cursisten starten met opleidingen.

opSTAPindeHORECA.nl