Op dinsdagmiddag 26 september 2017 zijn wij blij verrast tijdens de wijnreis in Valencia. Richard van Dijk (SVH Key Accountmanager) overhandigde bij het bezoek aan Bodegas Vicente Gandia het SVH-erkenningskeurmerk voor de Wijntraining Online (WTOL) gevorderden SVH wijn 3 opleiding. In januari van dit jaar mochten we de rekening op niveau WTOL basis (SVH wijn 2) al ontvangen tijdens de Horecava. 

Het volledige traject bestaat uit het beoordelen van het lesmateriaal, een inhoudelijke toetsing van de opleidingen, een audit op de locatie en een mystery visit om te controleren in hoeverre theorie en praktijk van de opleiding overeenstemmen. Wij zijn trots dat we als eerste wijnopleider aan de eisen voldoen die de horeca branche stelt aan dit niveau.

WTOL voorziet in een grote behoefte in de horeca.
Richard van Dijk: “WTOL is zo ingericht dat online theorie en offline praktijk elkaar in een goede mix versterken. Daarmee voorziet deze opleider in een grote behoefte in de horeca: online leren waarbij medewerkers kort van de werkvloer zijn maar wel goed worden opgeleid en begeleid naar het examen SVH Wijn 3.”

Unieke leermethode.
Met de erkenning van het SVH staan wij ervoor dat werkgevers en leerlingen een goede kwalitatieve keuze kunnen maken voor een op de praktijk gerichte wijnopleiding die geschikt is voor de horeca. In de afgelopen jaren is onze aanpak een succes formule gebleken voor vele studenten van middelbare scholen, verschillende hotelketens en diverse wijnimporteurs.

Over SVH
SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) staat achter de Nederlandse horeca. Kerndoel is het vergroten van de vakbekwaamheid in de horeca en alle branches waarin hospitality van belang is. Samen met partners uit het onderwijs, politiek en bedrijfsleven stelt SVH kwaliteitseisen voor de branche vast. Op basis daarvan worden examens en leermiddelen ontwikkeld voor het onderwijs, opleiders en ondernemers. SVH beheert ook de SVH Meestertitels en organiseert diverse brancheactiviteiten. Voor meer informatie: www.svh.nl.

WTOL Kennisniveau
WTOL 1 – Een kennismaking met wijn
WTOL 2 – Basis (Kennisniveau SVH wijn 2)
WTOL 3 – Gevorderd (Kennisniveau SVH wijn 3)
WTOL 4 – Vinoloog van de WTOL Academy® (Kennisniveau SVH Vinoloog)