Op 2 Januari 2023 kunnen er geen aanvragen worden gedaan voor het  STAP-budget. Volgens het kabinet is er tijd nodig om de regels rondom de subsidie verder aan te scherpen en misbruik te voorkomen aldus de ministers Karien Van Gennip Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Dennis Wiersma van Onderwijs in een brief aan de Tweede Kamer.

STAP-budget aangescherpte regels 2023.
Eigenlijk zou er op 2 Januari 2023 een nieuw tijdvak starten voor het doen van aanvragen. Maar dat gaat niet door. Het kabinet wil de regels voor het aanvragen van het STAP-budget namelijk aanscherpen. Op dit moment wordt er onderzoek gedaan naar zo’n 200 opleiders en daar is tijd voor nodig, zeggen de ministers. Ze willen voorkomen dat er nieuwe opleidingen worden gesubsidieerd die niet aan de regels voldoen.

Je ontvangt een nieuw STAP-aanmeldingsbewijs voor 28 februari 2023
Ben je ingeschreven voor een opleiding bij WTOL Academy en was je van plan uw STAP-budget aan te vragen op 2 januari 2023? Dit is door de wijziging van het kabinet helaas niet mogelijk. 

Het volgende aanvraag moment waarvoor je jouw STAP-budget kunt aanvragen is op 28 februari 2023. Ben je al in het bezit van een STAP-aanmeldingsbewijs (PDF) voor de datum 2 januari, deze is helaas niet meer ¨geldig¨ … geen zorgen. Je ontvangt in de komende dagen een nieuw STAP-aanmeldingsbewijs van ons.

Ben je nog niet in het bezit van het STAP-aanmeldingsbewijs (PDF)?
Ga naar ons cursusoverzicht en kies uw gewenste cursus.

  1. Selecteer je gewenste plaats en locatie.
  2. Vul het inschrijfformulier in
  3. Je ontvangt direct na het versturen van het inschrijfformulier per mail jouw STAP-aanmeldingsbewijs. 
  4. Jouw STAP-aanmeldingsbewijs kun op 28 februari 2023 invoeren op het STAP-portaal.