- Het boek Aan de slag met wijn is een uitgebreid naslagwerk en een mooie aanvulling op het e-learning programma. Je vind hiet belangrijke en interessante informatie over wijn uit de oude en nieuwe wereld. Een boek dat zeer geschikt voor de professional. *Boek ontvang je van de docent tijdens de les. Het boek kan ook afgehaald worden in Houten. Het boek wordt niet verzonden.
- Exameninhoud: 46 Multiple choice vragen, waarvan de eerste 6 examenvragen betrekking hebben op de 4 verschillende te proeven wijnen.
- Organische wijn wordt geproduceerd volgens biologische werkwijze. Dit houdt in dat de wijn met respect voor de natuur wordt gemaakt, zonder daarbij chemicaliën of kunstmest te gebruiken. Wanneer je voor een gedeelte de regie teruggeeft aan de natuur zelf, kan je dan nog steeds hoge kwaliteit wijnen maken? Deze Masterclass geeft antwoord op deze vraag en zal ons beeld verbreden over deze opkomende wereld.
- Het wijngebied Ribera del Duero ligt ten noordwesten van Madrid aan de rivier de Duero. Vega Sicilia is de trendsetter geweest voor Ribera del Duero. Pingus van Dominio de Pingus (eigenaar: Peter Sisseck) scoort de laatste jaren ook zeer hoog. Pingus is zelfs op dit moment ook tde duurste wijn uit Ribera del Duero. Peter Sisseck heeft eveneens de basis gelegd voor Hacienda Monasterio en is daar heden ten dage nog steeds één van de wijnmakers. Nieuwere topwijnen zijn: Alion (van Vega Sicilia), Aalto, Finca Villacreces, Alonso del Yerro, Emilio Moro, Arzuaga en Vizcarra. Maar Ribera del Duero is veel meer… ga je mee op ontdekking? Ruud Weterings (SVH Register Vinoloog rVS®, Register Vinoloog van de Wijnacademie & Magister Vini in oplelding MV), is Algemeen directeur van de WTOL Academy. Ruud woont al jarenlang in Spanje en is dan ook DE specialist als het gaat om Spaanse wijnen en gebieden. Hij neemt ons, met zijn verhalen en manier van lesgeven, mee naar de aller mooiste bekende, maar ook onbekende wijngebieden van Spanje. In deze Masterclass zal Ruud tonen waarom juist hij met zijn kennis en vaardigheden, de grondlegger is van onze opleidingen, het Register van Vinologen, en van de WTOL Academy zelf.
- We proeven en bespreken in deze masterclass Wijn en Spijs les 8 hapjes en 8 wijnen. Je krijgt een toegankelijke informatie, waarna je zelf aan de slag te gaat. De Wijn en Spijs masterclass is een systematisch opgebouwde, waarbij de theorie duidelijk uitgelegd wordt. De proefervaringen van de gerechtjes en wijnen worden samen besproken, zo leer je hoe je kunt koken naar de wijn, en hoe je de wijn kiest of aanpast.
- Wanneer er een fles wijn voor je staat en je in één enkele oogopslag kan bepalen wat deze fles wijn waard is, is niet een vaardigheid die niet voor iedereen is weggelegd. De hoeveelheid kennis die je daarvoor moet kunnen toepassen is enorm. Er spelen veel elementen mee die dit samen bepalen. Kennis van de wijnmaker, het jaartal en de conditie van het etiket om maar een paar voorbeelden te noemen. Er zijn dan ook maar heel weinig mensen in Nederland die zichzelf ‘Wijntaxateur’ mogen noemen.
- Hoewel aangenomen wordt dat Zuid-Afrika reeds duizenden jaren geleden aan wijnbouw deed is het ontegensprekelijk onze “eigen” Jan Van Riebeeck die de grondlegger is van de wijnbouw in Zuid-Afrika. In 1656 plantte hij als Gouverneur van de Kaap de eerste druivenstokken in de tuin van de Oost-Indische Compagnie. Ook dit jaar organiseren we een fantastische én leerzame reis naar Zuid-Afrika voor onze studenten. Zuid-Afrika staat bekend om de fantastische wijnen die er gemaakt worden. Er zijn verschillende wijngebieden in Zuid-Afrika. De bekendste zijn de Coastal Region, Klein Karoo, Cape South Coast, Olifants River en Breede River Valley. Inmiddels zijn de Zuid-Afrikaanse wijnen uitgegroeid tot de top van de wijnwereld. Daarnaast is er een hele nieuwe generatie wijnmakers opgestaan en er is een verschuiving van druivenboerderij naar wijnbouw.
- 8 individual modules:
- Back In Time: History of alcohol
- Happy Healthy & Wealthy: Alcohol and health
- Lifestyle and Products
- Zero Zero Beer
- Zero Zero Wine
- Zero Zero Mocktails and more
- How to taste like a pro
- The Power of the Zero Zero Category
Wil jij meer leren over de fascinerende wereld van dranken? Je Barista, Thee-sommelier vaardigheden of cocktail skills verbeteren? Wat je doel ook is, met deze SVH online drankenkennis training bieden wij je alles wat je nodig hebt! leer over verschillende bereidingsmethodes, serveer technieken en veel meer!c Deze online cursus gaat over koffie, thee digestieven en cocktails. Er is geen eerdere ervaring vereist, alleen een passie voor koffie, thee, digistieven en cocktails! En een verlangen om te leren natuurlijk…
- Je volgt de opleiding geheel zelfstandig online met ons innovatieve SVH online programma. Je hebt de keuze om deel te nemen aan 4 praktijkleswagen naar keuze uit onze reguliere opleiding. Na deze opleiding kun je gemotiveerd de plaats bepalen in de ‘smaakkubus’ / indeling binnen de 8 smaakprofielen van gerechten en wijnen, rekening houdend met verschillende aspecten van het gerecht.
De SVH E-learning Sociale Hygiëne bestaat uit verschillende hoofdstukken die je in je eigen tijd en tempo kunt doorlopen. De E-learning is een afwisselend programma met tekst, meerkeuzevragen, stellingen en instructiefilmpjes. Bovendien heb je toegang tot verschillende examentrainingen waarmee je je kunt voorbereiden op het officiële Sociale Hygiëne examen.
- Speciaal voor slijterijen en medewerkers in een supermarkt is er een nieuwe training ontwikkeld om het SVH Slijtersdiploma Sociale Hygiëne te behalen! Met deze SVH E-learning inclusief SVH examen krijg je kennis en inzicht in Sociale Hygiëne in jouw vakgebied!
- 12 onafhankelijke modules op basis van smaaktype
- 300 multiple choice opdrachten
- 120 Puzzel opdrachten
- 120 landkaart opdrachten
- 120 wijn & spijs opdrachten
- Het programma vergt 33 studie uren.