Niveau 4 : SVH Gastronomie In een paar weken jouw SVH Branche erkende diploma Gastronomie
Ben je werkzaam in een restaurant of horecazaak? Wil je graag meer weten welke factoren, smaak en smaakbeleving hebben op gerecht en drank. In deze opleiding leer je de effecten van smaak en smaakbeleving te beschrijven. Rekening houdend met o.a: receptuur, samenstelling van gerechten, bewerkingstechnieken, bereidingstechnieken, garing, temperatuur van het gerecht/drank en uiteraard de presentatie.
Wat is de SVH Gastronomie Opleiding Online?
Je volgt de opleiding geheel zelfstandig online met ons innovatieve SVH online programma. Je hebt de keuze om deel te nemen aan 4 praktijkleswagen naar keuze uit onze reguliere opleiding. Na deze opleiding kun je gemotiveerd de plaats bepalen in de ‘smaakkubus’ / indeling binnen de 8 smaakprofielen van gerechten en wijnen, rekening houdend met verschillende aspecten van het gerecht. Je kunt van dranken en gerechten het smaakprofiel vaststellen o.b.v. (universele) smaakfactoren:
- mondgevoel
- smaakgehalte
- smaakcomplexiteit
- smaaktype
Je kunt gasten adviseren m.b.t. de beste drank-spijscombinatie, rekening houdend met o.a:
- bedrijfsformule.
- verwachtingspatroon/instelling gast.
- smaakcombinaties/smaakopbouw
- tijdstip op de dag
- seizoen
- culturele context en allergenen.
Docenten:
De lesdagen zijn op Maandag van 10.00 uur tot ongeveer 16.00 uur. Het programma is veelzijdig en uitdagend en wordt verzorgd door inspirerende docenten, waaronder verschillende SVH Meesterkoks: je wilt geen dag missen!
Digitale Classroom:
Naast het E-Learning programma introduceren wij de Digitale Classroom. Met deze nieuwe feature maken wij het mogelijk om LIVE online lessen te volgen over de meest uiteenlopende onderwerpen zoals het maken van opdrachten, casussen, proeverijen en toetsen. Je kunt online discussiëren met studiegenoten op hetzelfde niveau.
Toelatingseisen: Als je de opleiding met een examen wilt afronden dan moet je in het bezit zijn van een diploma niveau 3. Als bewijs hiervoor geldt o.a. SVH wijn 3, SVH Vinoloog/sommelier diploma of soortgelijk, MBO diploma, diploma zelfstandig werkend kok of gastheer/ -vrouw. Als je geen examen wilt doen, dan is een goede motivatie voldoende.
Als je de opleiding met een examen wilt afronden dan moet je in het bezit zijn van een diploma op minimaal niveau 3. Als bewijs hiervoor geldt o.a. SVH wijn 3, SVH Vinoloog/sommelier diploma of soortgelijk, MBO diploma, diploma zelfstandig werkend kok of gastheer/ -vrouw. Als je geen examen wilt doen, dan is een goede motivatie voldoende.
Voor wie?
- Je wilt meer weten over smaakrijkdom en complexiteit.
- Je wilt meer weten van de functie van gustatorische smaken.
- Je wilt meer weten van de verschillen tussen emotioneel en analytisch proeven.
- Je wilt het verschil tussen smaak en proeven multi zintuigelijk ervaren.
- Je wilt meer leren hoe smaakprofielen van drank en gerecht het effect op de ander bepalen.
- Je wilt kunnen beargumenteren, welke drank-spijscombinaties het beste zijn.
SVH EXAMEN
Als het gehele programma doorlopen is, kan het traject afgesloten worden met een officieel examen. Het examen wordt afgenomen door het SVH, waarna je een officieel branche erkend diploma SVH Gastronomie behaald. Het hoogst haalbare diploma!
Wat is de SVH Gastronomie Opleiding?
Na deze opleiding kun je gemotiveerd de plaats bepalen in de ‘smaakkubus’ / indeling binnen de 8 smaakprofielen van gerechten en wijnen, rekening houdend met verschillende aspecten van het gerecht. Je kunt van dranken en gerechten het smaakprofiel vaststellen o.b.v. (universele)
smaakfactoren:
- mondgevoel
- smaakgehalte
- smaakcomplexiteit
- smaaktype
Je kunt gasten adviseren m.b.t. de beste drank-spijscombinatie, rekening houdend met o.a:
- bedrijfsformule.
- verwachtingspatroon/instelling gast.
- smaakcombinaties/smaakopbouw
- tijdstip op de dag
- seizoen
- culturele context en allergenen.
Docenten
De lesdagen zijn op maandag van 10.00 uur tot ongeveer 16.00 uur. Het programma is veelzijdig en uitdagend en wordt verzorgd door inspirerende docenten, waaronder verschillende SVH meesterkoks. Kortom: je wilt geen dag missen!
Digitale Classroom
Naast het E-Learning programma introduceren wij de Digitale Classroom. Met deze nieuwe feature maken wij het mogelijk om LIVE online lessen te volgen over de meest uiteenlopende onderwerpen zoals het maken van opdrachten, casussen, proeverijen en toetsen. Je kunt online discussiëren met studiegenoten op hetzelfde niveau.
Toelatingseisen: Als je de opleiding met een examen wilt afronden dan moet je in het bezit zijn van een diploma niveau 3. Als bewijs hiervoor geld o.a. SVH wijn 3, SVH Vinoloog/sommelier diploma of soortgelijk, MBO diploma, diploma zelfstandig werkend kok of gastheer/ -vrouw. Als je geen examen wilt doen, dan is een goede motivatie voldoende.
SVH EXAMEN Als het gehele programma doorlopen is, kan het traject afgesloten worden met een officieel examen. Het examen wordt afgenomen door het SVH, waarna je een officieel branche erkend diploma SVH Gastronomie behaald. Het hoogst haalbare diploma!
Examen: bekijk de agenda
Toelatingseisen: Als je de opleiding met een examen wilt afronden dan moet je in het bezit zijn van een diploma niveau 3. Als bewijs hiervoor geldt o.a. SVH wijn 3, SVH Vinoloog/sommelier diploma of soortgelijk, MBO diploma, diploma zelfstandig werkend kok of gastheer/ -vrouw. Als je geen examen wilt doen, dan is een goede motivatie voldoende.
VEELGESTELDE VRAGEN
Iedere Nederlander kan vanaf 2022 een STAP-budget van maximaal € 1.000 euro aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Je kunt deze subsidie gebruiken voor een sterkere positie op de arbeidsmarkt. De subsidie heet STAP. Dit staat voor Stimulering ArbeidsmarktPositie. Helaas heeft de overheid besloten het STAP-budget te eindigen vanaf september 2023.
Helaas heeft de overheid besloten het STAP-budget te eindigen vanaf september 2023.
SVH is een onafhankelijke organisatie en hecht veel waarde aan transparantie en betrouwbaarheid. Daarom hebben zij de Stichting Examenkamer gevraagd extern toezicht te houden op alle examens van SVH.
De Stichting Examenkamer is een onafhankelijke instelling die toezicht houdt op beroepskwalificerende en/of functiegerichte examens. De Examenkamer heeft verschillende audits uitgevoerd en geconstateerd dat de SVH examens voldoen aan de gestelde eisen.
Zo zorgen wij ervoor dat de kwaliteit van jouw SVH certificaten en diploma’s extra wordt gewaarborgd.
De cursussen zijn officieel erkend door de SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca). Bovendien is uit onderzoek gebleken dat leren met ‘fun’ gecombineerd de oefenstof beter blijft.
✓ Gemak versus tijd.
✓ leren wanneer en waar het uitkomt.
✓ Eenvoudig doorstromen naar vervolg opleiding.
✓ 24/7 beschikbaar overal ter wereld.
Naast het online leren , hoort nog steeds het vertrouwde proeven in de praktijk! Dit kun je het beste leren onder deskundige begeleiding. Vergelijk de cursussen met elkaar en maak voor jouw de beste keuze!
Heb je advies nodig, Laat je gegevens achter en we nemen binnen één werkdag contact met jou op.
De praktijkdagen zijn een unieke ervaring. Voor ieder niveau hebben we verschillende workshops, trainingen en opleidingen. Vergelijk de cursussen met elkaar en maak voor jouw de beste keuze!
Game learning, dat is leren door vermaak, zou je ook kunnen zeggen. Door informatie en/of vaardigheden in spelvorm aan te bieden, maken we leren, ontdekken en ervaren leuk. Je blijft gemotiveerd en de opgedane kennis beklijft beter. Je kunt in je eigen tempo kennis verzamelen en ervaring opdoen. Het E- learning│Game Learning bevat een unieke leermethode. Het programma is opgebouwd uit kennis, inzicht en toepassing. Het kan daarom best lastig zijn om de vragen te beantwoorden. Ik raad je daarom aan om eerste de lessen goed te doorlopen en daarna pas de vragen te beantwoorden.
Neen dat is niet verplicht! maar… een succesvolle cursus/training of opleiding dient te worden bekroond met een betekenisvol diploma, het onomstotelijke bewijs dat je een bepaald kennisniveau hebt. Onder het kopje examens in het hoofdmenu vind je de verschillende datums voor het officiële SVH examen. Voor meer informatie over examens zie ook SVH.nl