• Praktijk: 15 weken

  • E-Learning programma.

  • Start: 14 februari 2022

  • Taal: Nederlands

  • Niveau 4: (Gevorderde professionele kennis)

  • Diploma SVH Gastronomie.

  • Kosten: €3295,-

Meld je aan

Niveau 4 : SVH Gastronomie In 15 weken je SVH Branche erkende diploma Gastronomie
Ben je werkzaam in een restaurant of horecazaak? Wil je graag meer weten welke factoren, smaak en smaakbeleving hebben op gerecht en drank. In deze opleiding leer je de effecten van smaak en smaakbeleving te beschrijven. Rekening houdend met o.a: receptuur, samenstelling van gerechten, bewerkingstechnieken, bereidingstechnieken, garing, temperatuur van het gerecht/drank en uiteraard de presentatie.

Wat is de SVH Gastronomie Opleiding?
Na deze opleiding kun je gemotiveerd de plaats bepalen in de ‘smaakkubus’ / indeling binnen de 8 smaakprofielen van gerechten en wijnen, rekening houdend met verschillende aspecten van het gerecht. Je kunt van dranken en gerechten het smaakprofiel vaststellen o.b.v. (universele) smaakfactoren:

  • mondgevoel
  • smaakgehalte
  • smaakcomplexiteit
  • smaaktype

Je kunt gasten adviseren m.b.t. de beste drank-spijscombinatie, rekening houdend met o.a:

  • bedrijfsformule.
  • verwachtingspatroon/instelling gast.
  • smaakcombinaties/smaakopbouw
  • tijdstip op de dag
  • seizoen
  • culturele context en allergenen.

Docenten:
De lesdagen zijn op Maandag van 10.00 uur tot ongeveer 16.00 uur. Het programma is veelzijdig en uitdagend en wordt verzorgd door inspirerende docenten, waaronder verschillende SVH Meesterkoks: je wilt geen dag missen!

Digitale Classroom:
Naast het E-Learning programma introduceren wij de Digitale Classroom. Met deze nieuwe feature maken wij het mogelijk om LIVE online lessen te volgen over de meest uiteenlopende onderwerpen zoals het maken van opdrachten, casussen, proeverijen en toetsen.  Je kunt online discussiëren met studiegenoten op hetzelfde niveau.

Toelatingseisen: Als je de opleiding met een examen wilt afronden dan moet je in het bezit zijn van een diploma niveau 3. Als bewijs hiervoor geldt o.a. SVH wijn 3, SVH Vinoloog/sommelier diploma of soortgelijk, MBO diploma, diploma zelfstandig werkend kok of gastheer/ -vrouw. Als je geen examen wilt doen, dan is een goede motivatie voldoende.

Als je de opleiding met een examen wilt afronden dan moet je in het bezit zijn van een diploma niveau 3. Als bewijs hiervoor geldt o.a. SVH wijn 3, SVH Vinoloog/sommelier diploma of soortgelijk, MBO diploma, diploma zelfstandig werkend kok of gastheer/ -vrouw. Als je geen examen wilt doen, dan is een goede motivatie voldoende.

Voor wie?

  • Je wilt meer weten over smaakrijkdom en complexiteit.
  • Je wilt meer weten van de functie van gustatorische smaken.
  • Je wilt meer weten van de verschillen tussen emotioneel en analytisch proeven.
  • Je wilt het verschil tussen smaak en proeven multi zintuigelijk ervaren.
  • Je wilt meer leren hoe smaakprofielen van drank en gerecht het effect op de ander bepalen.
  • Je wilt kunnen beargumenteren, welke drank-spijscombinaties het beste zijn.

SVH EXAMEN
Als het gehele programma doorlopen is, kan het traject afgesloten worden met een officieel examen. Het examen wordt afgenomen door het SVH, waarna je een officieel branche erkend diploma SVH Gastronomie behaald. Het hoogst haalbare diploma!

Wat is de SVH Gastronomie Opleiding?
Na deze opleiding kun je gemotiveerd de plaats bepalen in de ‘smaakkubus’ / indeling binnen de 8 smaakprofielen van gerechten en wijnen, rekening houdend met verschillende aspecten van het gerecht. Je kunt van dranken en gerechten het smaakprofiel vaststellen o.b.v. (universele)

smaakfactoren:

  • mondgevoel
  • smaakgehalte
  • smaakcomplexiteit
  • smaaktype

Je kunt gasten adviseren m.b.t. de beste drank-spijscombinatie, rekening houdend met o.a:

  • bedrijfsformule.
  • verwachtingspatroon/instelling gast.
  • smaakcombinaties/smaakopbouw
  • tijdstip op de dag
  • seizoen
  • culturele context en allergenen.

Docenten
De lesdagen zijn op maandag van 10.00 uur tot ongeveer 16.00 uur. Het programma is veelzijdig en uitdagend en wordt verzorgd door inspirerende docenten, waaronder verschillende SVH meesterkoks. Kortom: je wilt geen dag missen!

Digitale Classroom
Naast het E-Learning programma introduceren wij de Digitale Classroom. Met deze nieuwe feature maken wij het mogelijk om LIVE online lessen te volgen over de meest uiteenlopende onderwerpen zoals het maken van opdrachten, casussen, proeverijen en toetsen. Je kunt online discussiëren met studiegenoten op hetzelfde niveau.

Toelatingseisen: Als je de opleiding met een examen wilt afronden dan moet je in het bezit zijn van een diploma niveau 3. Als bewijs hiervoor geld o.a. SVH wijn 3, SVH Vinoloog/sommelier diploma of soortgelijk, MBO diploma, diploma zelfstandig werkend kok of gastheer/ -vrouw. Als je geen examen wilt doen, dan is een goede motivatie voldoende.

SVH EXAMEN Als het gehele programma doorlopen is, kan het traject afgesloten worden met een officieel examen. Het examen wordt afgenomen door het SVH, waarna je een officieel branche erkend diploma SVH Gastronomie behaald. Het hoogst haalbare diploma!

Examen: bekijk de agenda

Toelatingseisen: Als je de opleiding met een examen wilt afronden dan moet je in het bezit zijn van een diploma niveau 3. Als bewijs hiervoor geldt o.a. SVH wijn 3, SVH Vinoloog/sommelier diploma of soortgelijk, MBO diploma, diploma zelfstandig werkend kok of gastheer/ -vrouw. Als je geen examen wilt doen, dan is een goede motivatie voldoende.

Let op: Het SVH Gastronomie examen is niet inbegrepen. Je dient je hier voor apart aan te melden.

Lesdagen 2021:

Les   1:  Smaakprofielen en wetenschap van gastronomie.
Docent: Edwin Loos

Les   2: Dranken – Wijnkennis
Docent: Edo Kruidering

Les   3: Dranken – Bierkennis
Docent: Ritchie Franse
locatie: Halfweg – Brouwerij van Buuren”

Les   4: Keukenkennis – product/warenkennis
Docent: Edwin Loos

Les   5:  Keukenkennis – kooktechnieken – menuleer
Docent: Edwin Loos

Les   6: Keukenkennis – sauzen en garnituren
Docent: Edwin Loos

Les.  7: Keukenkennis – smaakharmonie en compositie
Docent: Edwin Loos

Les   8: Keukenkennis – patissier en chocolatier
Docent: Bart de Gans
Locatie: Meerkerk*

Les   9: Smaakbeleving en foodparing
Docent: Edo Kruidering

Les 10: Smaakbeleving gerecht en drank deel 1
Docent: Edwin Loos

Les 11:  Smaakbeleving gerecht en drank deel 2
Docent: Edwin Loos

Les 12:  Voedsel als basis voor gezondheid
Docent:  Edwin Loos

Les 13: Dranken – Koffie, thee en digestieven
Docent: Patrick Treichl
Locatie: Den Haag

Les 14: Management en verkooptechniek
Docent: Patrick Treichl
Locatie: Den Haag

Les 15: Invloed van beleving op smaak.
Docent: Patrick Treichl
Locatie: Den Haag

SVH Gastronomie examen: februari 2022

locatie: Rijswijk
Restaurant & Hotel Spa Savarin

Lesmateriaal: Licentie SVH digitale leeromgeving (inbegrepen)
We raden tevens aan het “Het nieuwe proefboek” van auteur Peter Klosse te bestellen.

Meld je aan

VEELGESTELDE VRAGEN

SVH staat voor: Stichting Vakbekwaamheid Horeca.
SVH heeft als kerndoel het vergroten van de vakbekwaamheid in de horeca. Samen met partners uit het horecaonderwijs en bedrijfsleven ontwikkelt SVH (digitale) leermiddelen en lesmethodes voor het (mbo-)onderwijs, opleiders en ondernemers. SVH waarborgt kennis door het afnemen van examens en geeft inzicht in het opleidingsaanbod voor de horeca. Zo leveren zij een bijdrage aan de aansluiting van het horecaonderwijs op het bedrijfsleven, dragen we bij aan vernieuwing en vergroten wij de vakbekwaamheid in de branche. www.svh.nl
Professionele Opleidingen
De vraag naar educatie neemt sterk toe, omdat steeds meer mensen meer willen weten. Naast onze praktijkopleidingen gebruiken wij moderne digitale leermethodes zoals E-learning, Game-learning en Mobile learning.
Onderstaand een overzicht van de verschillende kennisniveaus:
– Niveau 1 (Basis): SVH BAS – SVH KAS
– Niveau 2 (Half gevorderd): SVH wijn 2 – SVH Bier 1 – SVH Sociale Hygiëne
– Niveau 3 (Gevorderd):  SVH Leermeester – SVH wijn 3 – SVH Hospitality.
– Niveau 4 (Expert): SVH Vinoloog/sommelier – SVH Gastronomie.

SVH is een onafhankelijke organisatie en hecht veel waarde aan transparantie en betrouwbaarheid. Daarom hebben zij de Stichting Examenkamer gevraagd extern toezicht te houden op alle examens van SVH. 

De Stichting Examenkamer is een onafhankelijke instelling die toezicht houdt op beroepskwalificerende en/of functiegerichte examens. De Examenkamer heeft verschillende audits uitgevoerd en geconstateerd dat de SVH examens voldoen aan de gestelde eisen. 

Zo zorgen wij ervoor dat de kwaliteit van jouw SVH certificaten en diploma’s extra wordt gewaarborgd.

Game learning, dat is leren door vermaak, zou je ook kunnen zeggen. Door informatie en/of vaardigheden in spelvorm aan te bieden, maken we leren, ontdekken en ervaren leuk. Je blijft gemotiveerd en de opgedane kennis beklijft beter. Je kunt in je eigen tempo kennis verzamelen en ervaring opdoen. Het E- learning│Game Learning bevat een unieke leermethode. Het programma is opgebouwd uit kennis, inzicht en toepassing. Het kan daarom best lastig zijn om de vragen te beantwoorden. Ik raad je daarom aan om eerste de lessen goed te doorlopen en daarna pas de vragen te beantwoorden.

Neen dat is niet verplicht! maar… een succesvolle cursus/training of opleiding dient te worden bekroond met een betekenisvol diploma, het onomstotelijke bewijs dat je een bepaald kennisniveau hebt. Onder het kopje examens in het hoofdmenu vind je de verschillende datums voor het officiële SVH examen. Voor meer informatie over examens zie ook SVH.nl 

Wanneer je ondernemer bent, dan zijn studiekosten zijn 100% aftrekbaar. Aftrekbare kosten zijn bijvoorbeeld de cursuskosten, kosten van (les)materialen die je nodig hebt voor je studie. En in sommige gevallen ook andere kosten. Of de kosten zakelijk of privé aftrekbaar zijn hangt af van jouw situatie. Ben je ondernemer (eenmanszaak of VOF) dan zijn de kosten 100% aftrekbaar. Voor privépersonen en BV’s gelden andere regels.
Vanaf 1 maart 2022 komt het Stap-budget.nl hiervoor in de plaats. Kijk voor de actuele regels rondom aftrek van studiekosten op www.belastingdienst.nl
Studiekosten zijn fiscaal aftrekbaar maar er zijn wel wat voorwaarden aan verbonden. De belangrijkste voorwaarden zijn:
1) De studiekosten die je maakt dienen verband te houden met het verwerven van je inkomen.
2) Je kunt met deze wijnstudie een betere positie verwerven binnen het bedrijf waar je werkt.
Vanaf 1 maart 2022 komt het Stap-budget.nl hiervoor in de plaats.
Kijk voor de actuele regels rondom aftrek van studiekosten op www.belastingdienst.nl
Heb je een klacht?
Heb je een klacht over onze dienstverlening , dan leg je deze voor aan directie  van de WTOL Academy BV. Wij doen onze uiterste best om uw klacht naar tevredenheid op te lossen. Zie ook onze algemenen voorwaarden 
Omschrijving van jouw klacht
Geef in de brief of per mail duidelijk aan wat de klacht is en/of waarom je niet tevreden bent met de oplossing. Vermeld altijd je persoonlijke gegevens en rekeningnummer. Je  brief kun je sturen naar: Klik hier
Reactie binnen 6 weken
De directie van de WTOL Academy BV streeft ernaar zo snel mogelijk schriftelijk te reageren. Je ontvangt uiterlijk binnen 6 weken een reactie.
Niet eens met antwoord directie
Ben je het niet eens met de reactie van de directie? Dan kun je je wenden tot de rechter. In bepaalde gevallen kun je je wenden tot de geschillencommissie.
Uitspraak bindend
De uitspraak van de Geschillencommissie voor jouw en voor de WTOL Academy BV zijn bindend. De Geschillencommissie brengt voor behandeling van een geschil kosten in rekening. Voor meer informatie neemt je contact op met de Geschillencommissie.
Laat hier je gegevens achter en we nemen binnen één werkdag contact met jou op.
Je kunt ook rechtstreeks contact met ons opnemen. We zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur. We staan je graag te woord.