• Praktijk: 24 uur

  • Zelfstudie: 24-32 uur

  • Wie: geschikt voor medewerkers in horeca, wijnhandel, supermarkten en groothandel. Wijnliefhebber en hobbykok.

  • Taal: Nederlands

  • Moeilijkheidsgraad: Gevorderd

  • Diploma SVH Hospitality

  • Kosten: € 999,-

Meld je aan

SVH Hospitality is een nieuw opleiding gericht op gastvrijheid in de hospitality. De opleiding richt zich op het klant-/ gastcontact, zoals dat voorkomt in de contexten horeca, hotellerie, toerisme, recreatie, en facilitair.Stap voor stap leer je de vaardigheden voor gastvrijheid in de hospitality sector. De volgende thema’s worden behandeld:

√ Ontvangen van klanten en gasten.
√ Informeren en adviseren van klanten en gasten.
√ Verkopen en verhuren van producten en diensten.
√ Signaleren en afhandelen van klachten.
√ Onderhouden van interne en externe contacten.
√ Werven van klanten, gasten en opdrachten.

Na het doorlopen van de e-learning ben je goed voorbereid voor bijvoorbeeld de functie backoffice medewerkers. Je bent breder inzetbaar als aanspreekpunt voor klanten/gasten in de persoonlijke en commerciële dienstverlening.

De SVH Hospitality opleiding is inclusief: 
√ Uitgebreid E-Learning programma
√ Lesdag gastvrijheid
√ SVH Hospitality examen.

Leermethode: 
Hybride leren en microlearning vormen de bouwstenen voor deze methode – altijd en overal leren: thuis, op school/het bedrijf en onderweg. Gebruikers gaan per thema aan de slag met de stof met behulp van verschillende leselementen:

„Pratischehee-learning(magazines)
√ Theorieopdrachten(oefenenmetdetheorie)
√ Toetsen (checken of je de stof kent en begrijpt)
√ 1 praktijkdag gastvrijheid en Hospitality

Licentie duur E-learning: De duur van de licentie van het E-Learning programma is 6 maanden. Na deze periode stop de licentie automatisch.

In de opleiding SVH Hospitality leer je de basisvaardigheden en regels in de professionele horecazaak, hotel of receptie onder de knie te krijgen. Je ben te spil in het web van de organisatie! Na deze opleiding heb je kennis van: (en kan deze toepassen)

√ Ontvangen van klanten en gasten.
√ Informeren en adviseren van klanten en gasten.
√ Verkopen en verhuren van producten en diensten.
√ Signaleren en behandelen van klachten.
√ Onderhouden van interne en externe contacten.
√ Werven van klanten, gasten en opdrachten.

Je doet voldoende kennis op om direct aan de slag te kunnen!

Er wordt tijdens deze opleiding ook aandacht besteed aan gastgericht werken. Tijdens de praktijkdag zal je leren hoe je gastgericht kan werken en weet je in te spelen op de behoefte van de gast. Deze vaardigheden zijn belangrijk wanneer je gaat werken in de bediening maar ook direct contact is met de gast.

Voor wie?

  • Je hebt liefde voor werken in de horeca!
  • Je bent een harde werker en praktijkgericht!
  • Je wilt van je hobby je werk maken!
  • Je wilt een SVH Branche erkend diploma!

Werk en leren!
Meld je je bij ons aan dan heb je ook direct een stage plaats! Tijdens een stage (werkplek) zal je leren hoe je gastgericht kan werken en weet je in te spelen op de behoefte van de gast. Deze vaardigheden zijn belangrijk wanneer je gaat werken in een zaak waar ook direct contact is met de gast. Er wordt tijdens deze opleiding ook aandacht besteed aan gastgericht werken.

Licentie duur E-learning: De duur van de licentie van het E-Learning programma is 6 maanden. Na deze periode stop de licentie automatisch.

Wat is de opleiding SVH Hospitality?

eer je de basisvaardigheden en regels in de professionele horecazaak, hotel of receptie onder de knie te krijgen. Je ben te spil in het web van de organisatie! Na deze opleiding heb je kennis van: (en kan deze toepassen)

√ Ontvangen van klanten en gasten.
√ Informeren en adviseren van klanten en gasten.
√ Verkopen en verhuren van producten en diensten.
√ Signaleren en behandelen van klachten.
√ Onderhouden van interne en externe contacten.
√ Werven van klanten, gasten en opdrachten.

Er wordt tijdens deze opleiding ook aandacht besteed aan gastgericht werken. Tijdens een stage zal je leren hoe je gastgericht kan werken en weet je in te spelen op de behoefte van de gast. Deze vaardigheden zijn belangrijk wanneer je gaat werken in de bediening waar ook direct contact is met de gast.

Stageplaats (Werk en leren)
Er wordt tijdens deze opleiding ook aandacht besteed aan klantgericht werken. Tijdens een stage zal je leren hoe je gastgericht kan werken en weet je in te spelen op de behoefte van de gast. Deze vaardigheden zijn belangrijk wanneer je gaat werken in een keuken waar ook direct contact is met de gast.

Opleidingsmogelijkheden:
Alle cursussen en opleidingen die WTOL Academy aanbiedt, kunnen door WTOL Academy eveneens als Incompany training op maat binnen jouw eigen bedrijf worden verzorgd. Het grote voordeel daarvan is dat de training wordt afgestemd op specifieke wensen.

Examen SVH Hospitality

Het diploma SVH Hospitality richt zich op het klant-/gastcontact, zoals dat bijvoorbeeld voorkomt in toerisme, horeca en facilitair. In het klant-/gastcontact draait het om persoonlijke- en commerciële dienstverlening in de taakgebieden informatie, advies, sales of administratief. Na het afronden van het examen SVH  Hospitality kan de kandidaat werken als bijvoorbeeld frontoffice medewerker en is breed inzetbaar als aanspreekpunt voor klanten/gasten in persoonlijke- en commerciële dienstverlening in de taakgebieden informatie, advies, sales of administratief.

√ De kandidaat heeft kennis van relevante procedures en (ICT-) systemen en kan deze kennis toepassen in de omgang met gasten.
√ De kandidaat weet hoe diverse online kanalen effectief kunnen worden ingezet.
√ De kandidaat ontvangt de klant/gast.
√ De kandidaat informeert en adviseert de klant/gast.
√ De kandidaat verkoopt en/of verhuurt producten en/of diensten.
√ De kandidaat signaleert en behandelt klachten.
√ De kandidaat onderhoudt in- en/of externe contacten.
√ De kandidaat werft klanten/gasten en opdrachten.

Aantal vragen
Het examen bestaat uit vier korte casusteksten waar verschillende open en gesloten vragen over worden gesteld. Daarnaast zitten er in het examen nog drie losse vragen. Je kunt 39 punten behalen voor de totaal 19 vragen.

Tijdsduur in minuten: 45 minuten
Geslaagd bij: Minimaal 24 punten

Meld je aan

VEELGESTELDE VRAGEN

Iedere Nederlander kan vanaf 2022 een STAP-budget van maximaal € 1.000 euro aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Je kunt deze subsidie gebruiken voor een sterkere positie op de arbeidsmarkt. De subsidie heet STAP. Dit staat voor Stimulering ArbeidsmarktPositie. Helaas heeft de overheid besloten het STAP-budget te eindigen vanaf september 2023. 

Helaas heeft de overheid besloten het STAP-budget te eindigen vanaf september 2023.

SVH staat voor: Stichting Vakbekwaamheid Horeca.
SVH heeft als kerndoel het vergroten van de vakbekwaamheid in de horeca. Samen met partners uit het horecaonderwijs en bedrijfsleven ontwikkelt SVH (digitale) leermiddelen en lesmethodes voor het (mbo-)onderwijs, opleiders en ondernemers. SVH waarborgt kennis door het afnemen van examens en geeft inzicht in het opleidingsaanbod voor de horeca. Zo leveren zij een bijdrage aan de aansluiting van het horecaonderwijs op het bedrijfsleven, dragen we bij aan vernieuwing en vergroten wij de vakbekwaamheid in de branche. www.svh.nl
Professionele Opleidingen
De vraag naar educatie neemt sterk toe, omdat steeds meer mensen meer willen weten. Naast onze praktijkopleidingen gebruiken wij moderne digitale leermethodes zoals E-learning, Game-learning en Mobile learning.
Onderstaand een overzicht van de verschillende kennisniveaus:
– Niveau 1 (Basis)
– Niveau 2 (Half gevorderd)
– Niveau 3 (Gevorderd)
– Niveau 4 (Expert)

SVH is een onafhankelijke organisatie en hecht veel waarde aan transparantie en betrouwbaarheid. Daarom hebben zij de Stichting Examenkamer gevraagd extern toezicht te houden op alle examens van SVH. 

De Stichting Examenkamer is een onafhankelijke instelling die toezicht houdt op beroepskwalificerende en/of functiegerichte examens. De Examenkamer heeft verschillende audits uitgevoerd en geconstateerd dat de SVH examens voldoen aan de gestelde eisen. 

Zo zorgen wij ervoor dat de kwaliteit van jouw SVH certificaten en diploma’s extra wordt gewaarborgd.

Game learning, dat is leren door vermaak, zou je ook kunnen zeggen. Door informatie en/of vaardigheden in spelvorm aan te bieden, maken we leren, ontdekken en ervaren leuk. Je blijft gemotiveerd en de opgedane kennis beklijft beter. Je kunt in je eigen tempo kennis verzamelen en ervaring opdoen. Het E- learning│Game Learning bevat een unieke leermethode. Het programma is opgebouwd uit kennis, inzicht en toepassing. Het kan daarom best lastig zijn om de vragen te beantwoorden. Ik raad je daarom aan om eerste de lessen goed te doorlopen en daarna pas de vragen te beantwoorden.

Neen dat is niet verplicht! maar… een succesvolle cursus/training of opleiding dient te worden bekroond met een betekenisvol diploma, het onomstotelijke bewijs dat je een bepaald kennisniveau hebt. Onder het kopje examens in het hoofdmenu vind je de verschillende datums voor het officiële SVH examen. Voor meer informatie over examens zie ook SVH.nl 

Wanneer je ondernemer bent, dan zijn studiekosten zijn 100% aftrekbaar. Aftrekbare kosten zijn bijvoorbeeld de cursuskosten, kosten van (les)materialen die je nodig hebt voor je studie. En in sommige gevallen ook andere kosten. Of de kosten zakelijk of privé aftrekbaar zijn hangt af van jouw situatie. Ben je ondernemer (eenmanszaak of VOF) dan zijn de kosten 100% aftrekbaar. Voor privépersonen en BV’s gelden andere regels.
Vanaf 1 maart 2022 komt het Stap-budget.nl hiervoor in de plaats. Kijk voor de actuele regels rondom aftrek van studiekosten op www.belastingdienst.nl
Studiekosten zijn fiscaal aftrekbaar maar er zijn wel wat voorwaarden aan verbonden. De belangrijkste voorwaarden zijn:
1) De studiekosten die je maakt dienen verband te houden met het verwerven van je inkomen.
2) Je kunt met deze wijnstudie een betere positie verwerven binnen het bedrijf waar je werkt.
Vanaf 1 maart 2022 komt het Stap-budget.nl hiervoor in de plaats.
Kijk voor de actuele regels rondom aftrek van studiekosten op www.belastingdienst.nl
Heb je een klacht?
Heb je een klacht over onze dienstverlening , dan leg je deze voor aan directie  van de WTOL Academy BV. Wij doen onze uiterste best om uw klacht naar tevredenheid op te lossen. Zie ook onze algemenen voorwaarden 
Omschrijving van jouw klacht
Geef in de brief of per mail duidelijk aan wat de klacht is en/of waarom je niet tevreden bent met de oplossing. Vermeld altijd je persoonlijke gegevens en rekeningnummer. Je  brief kun je sturen naar: Klik hier
Reactie binnen 6 weken
De directie van de WTOL Academy BV streeft ernaar zo snel mogelijk schriftelijk te reageren. Je ontvangt uiterlijk binnen 6 weken een reactie.
Niet eens met antwoord directie
Ben je het niet eens met de reactie van de directie? Dan kun je je wenden tot de rechter. In bepaalde gevallen kun je je wenden tot de geschillencommissie.
Uitspraak bindend
De uitspraak van de Geschillencommissie voor jou en voor de WTOL Academy BV is bindend. De Geschillencommissie brengt voor behandeling van een geschil kosten in rekening. Voor meer informatie neemt je contact op met de Geschillencommissie.
Laat hier je gegevens achter en we nemen binnen één werkdag contact met jou op.
Je kunt ook rechtstreeks contact met ons opnemen. We zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur. We staan je graag te woord.